A plouat cu amenzi în week-end, la Constanța. Ce nereguli au depistat polițiștii locali

245

Articole de la același autor

Politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat, recent, pe toată raza de competență, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor. 

Asftel, în data de 08.09.2018, aceștia au aplicat 205 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.930 lei.

Controalele s-au desfășurat independent de alte institutii și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, prevenirea tulburării ordinii și liniștii publice sau protecția mediului.

Redăm cu titlu de exemplu faptele contravenționale, săvârșite în mod frecvent, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale cu amendă și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:

Legea nr.61/1991- privind ordinea și liniștea publică: 26 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru: apelarea în mod repetat la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și care afectează buna vecinătate,etc.

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 70 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, staționarea vehiculul pe spațiul verde ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public in scopul "rezervării" unui loc de parcare .

Legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic - trei persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1000 lei fiecare, pentru activități de picnic în locuri, care nu erau destinate unor astfel de activități.

Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost emise nouă procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru acte de comerț ilicit și s -au dispus cinci măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții.

Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3613 secunde