Abandonați prin spitale de propriile familii. Alcoolicii, o povară uriașă aruncată pe umerii medicilor

958
2
Abandonați prin spitale de propriile familii. Alcoolicii, o povară uriașă aruncată pe umerii medicilor - betivi-1481217152.jpg

Articole de la același autor

A avea pe cineva în familie care consumă alcool în exces este o mare problemă, iar de multe ori aceste persoane devin o reală povară, tocmai de aceea rudele se satură de ei uneori și îi aduc la spital, numai pentru a respira ușurați măcar o vreme. În plus, mulți dintre ei ajung pe patul de spital aduși cu Ambulanța și nu sunt asigurați, fiind fără serviciu.


Secția Medicină Internă din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență este supraaglomerată de constănțeni care fac abuzuri de mâncare, dar mai ales de alcool. Problema este că o parte dintre acești bețivi sunt agresivi și este chiar foarte greu de colaborat cu ei, mai ales că mulți sunt în sevraj. Totodată, de foarte multe ori, medicii nu au suportul familiei în aceste cazuri. Ba dimpotrivă, mulți aparținători încearcă să aducă pacienții în spital ca să scape de ei măcar o vreme. Mai mult decât atât, ei sunt considerați "urgențe" și primesc toate îngrijirile necesare, fără a plăti însă vreun ban pentru tratament. Ba chiar, ei sunt tratați ca orice alt pacient: sunt consultați, li se fac investigații paraclinice, iar dacă au traumatisme li se fac tomografii. În ceea ce privește spitalizarea, iubitorii licorilor lui Bachus pot sta internați între 5 și maxim 30 de zile, în funcție de gravitatea cazurilor. Desigur, nu o dată s-a întâmplat ca aceștia să revină pe secție la scurt timp, din cauza ignorării totale a recomandărilor medicale. Așa cum era de așteptat, majoritatea pacienților provin din medii defavorizate, dar nu neapărat. Pe secție apar mereu oameni care au familii, serviciu, dar cărora acest viciu le-a distrus efectiv viața. Nu numai că devin de multe ori recalcitranți, nervoși, dar le fac viața amară și celor de acasă, întrucât nimeni nu se mai poate înțelege cu ei. 


Partea proastă este că ei ajung la spital cu o mulțime de alte afecțiuni, cum ar fi pancreatite sau ciroze post-alcool. În acest fel, din cauza consumului excesiv de alcool, se poate ajunge la decompensarea cirozelor, în contextul nerespectării unui regim de viață echilibrat. 


Trebuie precizat că o ciroză terminală, decompensată, stă foarte mult timp internată, dar cadrele medicale încearcă să facă tot ce se poate pentru acești pacienți. Din fericire, sunt pacienți care duc boala pe picioare ani de zile, doar că au o calitate a vieții foarte proastă. 


"Majoritatea se internează frecvent și nu ne așteptăm ca ei să își schimbe comportamentul și este foarte greu pentru noi. Totuși, când ajungi deja la ciroză și nu înțelegi că nu trebuie să mai bei, este grav", a declarat pentru "Cuget Liber", șeful secției de Medicină Internă, dr. Doina Catrinoiu. Mai mult decât atât, de sărbători, atunci când ar trebui ca toată lumea să petreacă și să fie fericită, medicii se așteaptă la o supraaglomerare a secției, deci bolnavi în come alcoolice sau care abia se țin pe picioare... 


Comentează știrea

DODO
9 decembrie 2016
bautul-sport national

statul stimuleaza alcoolismul prin acceptarea in comert a bauturilor contrafacute ,vindute la preturi extrem de mici accesibile amarastenilor Intimplator am intrat intr-o bomba dintr-un sat si se bea intr-o veselie votca,coniac lichioruri whisky toate ambalate in peturi de cinci litrii si toate la doi lei suta ! autoritatile chiar nu stiu de mafia alcoolului ? sigur sint protejati de sus Cite rele ar disparea si citi bani ar fi economisiti daca politicienii ar fi fermi in a combate piata neagra a alcoolului dar marele cistig ar fi salvarea multor victime directe sau colaterare.

Viciu
9 decembrie 2016
Aducator de bani

Iar cand ceri ajutorul psihologului sa te ajute, te trimite la plimbare zicandu-ti: pai sa vina betivul la mine ca altfel nu-l pot ajuta. Dar pe mine de ce nu ma ajuti? Si medicii si psihologii nu vor sa te ajute. Vir doar banii. Tu ramai cu priblema, fiind in capul lor sec, problema familiei tale. Am ajuns pe Marte, ne-am inconjurat de sateliti si alte descoperiri minunate dar de alcool nu vrea nimeni sa ne scape. Statul incaseaza bine-mersi bani pe acciza la alcool si timbru. Cum adica betivii nu dau bani la stat? Cand beau beau in carciumi? Carciumile au angajati si platesc impozite.Mai cititi, ziaristi de 2 bani!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5251 secunde