"Academia comisarilor" le-a împărțit amenzi comercianților care atentează la sănătatea publică

275

Articole de la același autor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a organizat programul „Academia comisarilor”. Tinerii săi angajați își dezvoltă competențele lucrând în echipe mixte de control, alături de comisarii cu experiență, în cadrul unor acțiuni complexe.

Recent, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov a verificat 26 de agenți economici din complexul comercial „Mall Veranda” București și alți trei din Piața Obor.

Abaterile constatate pun în evidență nu numai o crasă neglijență, ci și un adevărat pericol la adresa sănătății populației. Iată câteva dintre ele:

- comercializarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită;

- comercializarea peștelui și fructelor de mare congelate și a produselor preparate din pește cu modificări organoleptice;

- utilizarea unor materii prime, în procesul de fabricație, pentru consumul uman, cu data durabilității minimale depășită;

- comercializarea unor produse cu grăsimi vegetale sub denumirea de brânză Feta;

- schimbarea stării termice a unor produse și preparate;

- nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor;

- utilizarea unor materii prime pentru preparate sau comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare și fără a avea menționată data durabilității minimale;

- folosirea unor spații frigorifice de expunere sau depozitare neigienizate corespunzător și deteriorate, cu acumulări de gheață în strat grosier și resturi alimentare și insecte inerte, cu chedere depreciate și rupte, geamuri sparte, sistem de ventilație neigienizat.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 140.000 lei. Totodată s-a dispus scoaterea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 operatori economici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6271 secunde