Acțiune de plantare coordonată de ministrul Mediului, în Luna Pădurii

96
Acțiune de plantare coordonată de ministrul Mediului, în Luna Pădurii - 43159040573157515239441618332090-1710939583.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet a participat, zilele acestea, la o acțiune de plantare pe raza localității Apele Vii, din județul Dolj, zonă din Oltenia recunoscută pentru solurile nisipoase.

Plantarea este realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și face parte din seria de acțiuni din Luna Plantării Arborilor, care se desfășoară anual în perioada 15 martie-15 aprilie.

„Vom planta aici, la Apele Vii, o pădure de 150 de hectare, cu o valoare de 2,4 milioane euro, prin PNRR. În această zonă, solurile sunt extrem de nisipoase, vara acest nisip poate să atingă și 80 grade Celsius la sol, iar după ce vom planta cei 750 de mii de puieți de salcâm, ulm de Turkestan și dud, vom înlocui nisipul cu pădure.

Tot aici, pe o rază de 10 kilometri va fi plantată în această primăvară o pădure, urmează alte 240 de hectare la Mârșani, alte 24 hectare la Celaru. Pot spune că, în prezent, cea mai mare dinamică a împăduririi, prin PNRR, o găsim aici, în Sahara Olteniei. Mă bucur că aducem aceste finanțări acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, în zonele unde nu avem pădure, cum este și cea unde ne aflăm astăzi.

Acest fenomen extrem de agresiv al deșertificării înghite anual peste 1000 de hectare de teren arabil, sol fertil, lucru care mă îngrijorează foarte tare. De asemenea, colegii noștri meteorologi ne spun că, în lipsa unor măsuri adecvate, în 50 de ani, solurile fertile din sudul României ar putea fi acoperite de nisip în totalitate. Pădurea nu înseamnă doar o resursă, doar oxigen, pădurea înseamnă viitorul oamenilor care trăiesc aici, iar fixarea acestor soluri în Sahara Olteniei este singura soluție prin care oamenii pot spera la un viitor mai bun”, a declarat Mircea Fechet în deschiderea acțiunii de plantare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde