Companii din Ungaria, Croaţia, Serbia şi România, prezente la Ziua Portului Constanţa la Budapesta

191
Companii din Ungaria, Croaţia, Serbia şi România, prezente la Ziua Portului Constanţa la Budapesta - 1-1710939307.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 20 martie 2024, la Park Inn Hotel by Radisson din capitala Ungariei, s-a desfăşurat cea de-a 16-a ediţie a Zilei Portului Constanţa la Budapesta, eveniment organizat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) Constanţa, în scopul promovării potenţialului Portului Constanţa.

Evenimentul oferă reprezentanţilor Portului Constanţa posibilitatea să îşi consolideze relaţiile de afaceri, dar şi să dezvolte noi colaborări în mediul de afaceri ungar. Pe parcursul ediţiilor anterioare, evenimentul a devenit punctul de întâlnire al celor mai importanţi actori din zonă în domeniul transporturilor, logisticii şi agro-business, la această ediţie fiind prezenţi peste 120 de participanţi, reprezentând 71 de companii din Ungaria, Croaţia, Serbia şi România.

La ediţia din acest an a evenimentului, au participat, alături de reprezentanţii companiei, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Bogdan Mîndrescu, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CN APM SA Constanţa, Adrian Daniel Găvruţa. Au fost reprezentate la Budapesta şi companii de referinţă de pe platforma portuară - Chimpex, Comvex, Sea Container Services, Silk Route Shipping, Transport Trade Services, Umex, Frial şi JT Grup, precum şi CFR Marfă, care a prezentat investiţiile recente în infrastructura de cale ferată, atât din port, cât şi la nivel naţional.

„În cadrul evenimentului, reprezentanţii Direcţiei Generale Programe Europene Transport din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii au prezentat proiectele de dezvoltare finalizate recent, precum şi proiectele lansate pentru perioada următoare, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de operare în porturile maritime româneşti, pentru eficientizarea condiţiilor de tranzitare a fluxurilor de marfă către/dinspre hinterlandul deservit”, au transmis reprezentanţii companiei.

Investiţii majore şi record de trafic

Ziua Portului Constanţa la Budapesta a fost marcată şi de ambasadorul României în Ungaria, ES Gabriel Cătălin Şopandă, iar consilierul economic Horia Mintaş a vorbit oamenilor de afaceri despre relaţiile economice dintre România şi Ungaria.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte legate de performanţele Portului Constanţa, recordul de trafic înregistrat în 2023, investiţiile majore care se vor derula pe platforma portuară, precum şi de noul context din Marea Neagră şi criza din Marea Roşie, care influenţează dinamica generală a transporturilor, inclusiv Middle Corridor.

La finalul evenimentului, au avut loc întâlniri B2B între reprezentanţii companiilor prezente, interesate în ceea ce priveşte lansarea şi dezvoltarea unor noi lanţuri logistice, adaptate la situaţia actuală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4556 secunde