Video Un drum nou şi o parcare pentru 80 de camioane, finalizate între porţile 7 şi 9 din Portul Constanţa

1028
Un drum nou şi o parcare pentru 80 de camioane, finalizate între porţile 7 şi 9 din Portul Constanţa - 1-1708427102.jpg
Marţi, 20 februarie, s-a realizat recepţia investiţiei „Drum şi parcare în zona cheului fluvio-maritim al Portului Constanţa“, proiect realizat cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, iniţiativa Solidarity Lanes.

Contractul de finanţare, în valoare de 13.467.227,19 lei, fără TVA, a fost semnat pe 4 mai 2023, la Constanţa, în prezenţa ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu.

În cadrul proiectului, s-au construit un drum cu îmbrăcăminte asfaltică cu lungime de 2.237 metri liniari, cu două benzi de circulaţie (câte una pe sens) şi o parcare cu suprafaţa de 14.000 metri pătraţi, unde pot fi staţionate circa 80 de camioane.

Pentru asigurarea unui iluminat stradal eficient şi în concordanţă cu ultimele standarde naţionale şi internaţionale, noua investiţie beneficiază de un sistem de iluminat realizat cu lămpi LED. Au fost montaţi 91 de stâlpi de iluminat cu o înălţime de opt metri, echipaţi cu console şi lămpi.

Terenul pe care s-a realizat investiţia este câştigat din mare, fiind o suprafaţă pe care, de-a lungul timpului, s-au făcut mai multe umpluturi rezultate din excavaţii.

„Faptul că noul drum poate face legătura dintre Poarta 7 şi Poarta 9 îl face important pentru fluidizarea traficului rutier cu cereale, deschizând noi oportunităţi de dezvoltare a zonei, sectorul fluvio-maritim dispunând de un mare potenţial de atragere de noi activităţi cu efecte economice”, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3293 secunde