X

Acțiuni de dezinsecție în spațiile verzi din Constanța

216
Acțiuni de dezinsecție în spațiile verzi din Constanța - actiunilededezinsectie-1587484364.jpg

Articole de la același autor

După ce, săptămâna trecută, echipele care asigură dezinsecția au trecut prin parcuri, scuaruri și promenade, ieri, acțiunile au fost reluate în spațiile verzi dintre blocuri. Temperaturile ridicate favorizează apariția insectelor și tocmai de aceea, în această săptămână, vor fi împrăștiate substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

De asemenea, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile primăriei, precum și ori de câte ori este necesar, conform HCLM Constanța nr. 184/2013. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde