Administrațiile locale, atenționate cu privire la monitorizarea activităților de picnic din perioada Paștelui

171
Administrațiile locale, atenționate cu privire la monitorizarea activităților de picnic din perioada Paștelui - picnic026-1363093479.jpg

Articole de la același autor

Administrațiile locale vor fi atenționate de către Garda Națională de Mediu cu privire la gestionarea situației din teren în perioada sărbătorilor pascale, când majoritatea românilor ies la iarbă verde.


Anunțul a fost făcut de Octavian Popescu, director general al Direcției Generale Controlul Poluării din cadrul GNM.
"Aceste sărbători nu vor fi foarte fericite pentru noi pentru că vom avea de lucru cu cetățenii care lasă în urma lor deșeuri în ape, pe malurile râurilor sau în locuri neamenajate, după organizarea de grătare. Promitem că vom începe cu atenționarea administrațiilor locale și vom fi prezenți, evident, și în teren", a afirmat Popescu.


Conform Legii picnicului, care a intrat în vigoare în data de 27 martie 2012, pot fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale, dotate cu utilități și facilități pentru această activitate și în care aprinderea focului este permisă. Acestea se vor găsi în parcuri și în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităților. 


Persoanele care merg la picnic nu au voie să spele obiectele folosite în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele. Oamenii sunt obligați prin lege să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să-l supravegheze permanent, să lase locul așa cum l-au găsit, să nu arunce țigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri. 
Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepsește cu amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5454 secunde