Agenții economici din turism, revoltați: Turismul nu este inclus în proiectul de țară "România competitivă"

153
Guvernul a anunțat, recent, că a elaborat un proiect de țară, intitulat "România competitivă". Acesta cuprinde 16 puncte privind direcțiile de dezvoltare viitoare. Se pare însă că specialiștii care au redactat proiectul au omis să facă planuri și pentru turismul din țara noastră.

"Acesta nu este un proiect de țară, ci, eventual, un plan de guvernare. Suntem revoltați că, după ce că Guvernul nu a făcut mai nimic pentru turism în ultimii ani, turismul nu apare printre cele 16 puncte ale proiectului de țară. Probabil că la nivelul domnilor tehnocrați din Guvern turismul este asimilat cu vacanțele lor, ale familiilor lor sau rudelor lor. În prezent, România nu are buget de promovare. Președintele Autorității Naționale de Turism nu are bani nici să-i ajungă pentru toate târgurile, nu mai vorbim de bannere, spoturi publicitare, videoclipuri. S-a ajuns în situația jenantă în care ANT ne cere nouă, patronatelor, spațiu gratuit la târguri", a declarat Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Potrivit acestuia, promovarea exter-nă este cea care atrage cei mai mulți turiști străini, iar aceasta aproape că nu există pentru țara noastră. "Imaginați-vă că, în timp ce pe litoralul românesc vin, într-o vară, în jur de 30.000 de turiști străini, la bulgari se duc peste două milioane. Este o diferență uriașă. Deci, dacă nu faci promovare, oamenii nu vin", a mai spus Alin Burcea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.598 secunde