Ajutor financiar pentru elevii și studenții săraci

155

Articole recomandate

Ministerul Educației Naționale (MEN) continuă și anul acesta programul social "Euro 200", prin care acordă un ajutor financiar de 200 de euro elevilor și studenților din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie pentru a-și cumpăra un calculator. 


Beneficiarii programului sunt elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei/membru de familie, mai puțin elevii care au beneficiat deja de acest sprijin începând cu anul 2008, se arată în comunicatul MEN.  Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, fără a depăși valoarea calculatorului achiziționat. Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obținerea bonurilor valorice necesare achiziționării unui calculator se face până pe 21 aprilie 2014. Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învățământ preuniversitar și în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop.  În intervalul 19 aprilie - 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate și vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanți. Centralizarea cererilor la Comisia centrală din MEN, prin intermediul portalului http://euro200.edu.ro, va avea loc în perioada 19 - 28 mai, și va fi urmată de prima afișare pe internet a listei de cereri eligibile, aprobată prin ordin de ministru (1 iunie). În data de 3 iunie, până la ora 18.00, lista va fi afișată și în fiecare unitate/instituție de învățământ. Depunerea contestațiilor se face în termen de cinci zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluționarea acestora este prevăzută între 8 și 23 iunie. Afișarea rezultatelor contestațiilor are ca termen data de 24 iunie, până la ora 18.00. Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie și se finalizează în 30 iulie, iar achiziția propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie - 31 august. 
În anul 2013, 21.077 de beneficiari (21.019 elevi și 58 de studenți) au achiziționat computere prin intermediul acestui program.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1378 secunde