Video Alertă pe litoralul românesc! Peliculă suspectă observată în Marea Neagră! Iată ce spun specialiștii

21579
5
Situație delicată la malul Mării Negre după ce astăzi, 19 iunie 2024, pescarii au constatat că la suprafața apei se observă o pată mare care se îndrepta spre mal. Specialiștii nu exclud faptul că ar putea fi poluat litoralul românesc, dar nici faptul că ar putea fi alge moarte.




CITEŞTE ŞI Răsturnare de situaţie! Reacţie de ultim moment de la Autoritatea Navală Română, vizavi de "poluarea" de pe Marea Neagră







Adrian Bîlbă, activist de mediu, a oferit explicații în legătură cu acest fenomen.

„Autoritățile trebuie să ia probe. Pescarii când au venit la pescuit de dimineață, au constatat marea plină de o poluare, o pată mare care fugărea și peștii spre mal. Tot litoralul constănțean era plin cu o substanță care ar avea un aspect petrolier, un aspect unsuros. Am constatat că este o structură elastică, buretoasă, fibroasă care ar putea să aibă și origine biogenă, adică alge moarte. Marea Neagră experimentează niște temperaturi pe care nu le-a mai întâlnit, și este posibil ca algele să se fi dezvoltat într-o măsură mai mare, să fi murit, iar descompunerea să fie incompletă și să rezulte astfel de produși parțiali de descompunere”, a declarat pentru redactorii „Cuget Liber”, Adrian Bîlbă.


Urmează ca materialul poluant să fie investigat de specialiști, iar apoi să fie luate măsurile necesare. Din ultimele date ale Direcției de Sănătate Publică Constanța, recoltarea probelor din presezon a început, iar analizeze au arătat o calitate a apei optimă. Prelevarea se face la două săptămâni.



Comentează știrea

Willy
19 iunie

Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ----- https://use.my/arctrum

David
19 iunie

Efectuez:finisaje,electrice 0764807528

Mari
Joi, 20 iunie

Ieri dimineata, in zona Delfinariu, mirosea a petrol, țiței, substanță chimică de te lua cu rău. Cred că problema trebuie căutată la rafinăria de la petromidia Năvodari.

Mari
Joi, 20 iunie

Că sa nu mai zic de conducta care unește cele cinci platforme de extracție petrol și gaze din largul Mării Negre cu țărmul. Chiar credeți că am uitat de stratul gros de mâzgă neagra de la Corbu, din 2020? Garda de mediu zice că nu a avut ce sa le facă...doar o amenda...Chiar așa de tâmpiți sa fim???

fani
Vineri, 21 iunie

Uraaa...am aflat ca mai avem specialisti ! Cu de-alde astia s-a distrus splendida plaja din Mamaia(platind ceva miliarde de euro), s-au desfiintat tramvaiele si troleibuzele (cica poluau si aveau prea mici cheltuieli de intretinere),s-a "modernizat " zona peninsulara a carui carosabil are un rol hazliu( zgaltaie masinile turistilor dar si pe cele ale procurorilor si judecatorilor ce s'ar avanta prin zona ),au desfiintat peste 1000 de locuri de parcare pe Bd.Lapusneanu amplasand stalpii de iluminat pe carosabil si nu intre copacI (disparand si un fir de circulatie din aceasta cauza)...si multe alte traznai

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9735 secunde