Alexandru Rafila: Numeroși medici rezidenți nu au fost incluși pe lista de vaccinare

360
Alexandru Rafila: Numeroși medici rezidenți nu au fost incluși pe lista de vaccinare - 7457234mediafaxfotomarianilie-1609339627.jpg

Articole recomandate

Deputatul PSD Alexandru Rafila susține că mulți medici rezidenți din spitale și unități sanitare nu au fost incluși pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă și solicită ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, să rezolve problema.


"Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS.


Însă, numeroși medici rezidenți care își desfășoară activitatea în spitale și unități sanitare nu au fost incluși pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenți sunt colegii noștri și au fost implicați din primul moment în acordarea asistenței medicale, atât pentru pacienții Covid, cât și pentru cei non-Covid.


De aceea trebuie incluși fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă. Fac un apel public către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme", arată un mesaj publicat de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.


A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech, însemnând 140.400 de doze, a ajuns marți în România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7991 secunde