Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor, în noaptea de Revelion. Se spune că aduce mare noroc
1643
Articole de la același autor
OMD face pregătiri intense, cu o zi înainte de târgul de turism WTM Londra. Ce pot face vizitatorii la standul Destinaţiei Mamaia-Constanţa
06 Noiembrie 2023
Românii vor primi mai puțini bani pentru concediile medicale
24 Decembrie 2023
Infotrafic: 21 de drumuri naționale sunt închise în șase județe. Porturile Midia și Mangalia rămân închise
27 Noiembrie 2023
Nicio masă fără peşte! Mai ales, în noaptea de Revelion 2024! Aşa spune tradiţia, deci oamenii se străduiesc să o respecte ca la carte. Cei mai bucuroşi sunt comercianţii, pentru că numărul de clienţi ajunge să se dubleze.
Păstrăvul, la mare căutare
Păstrăvul este cel mai căutat sortiment de peşte în această perioadă. Poate fi consumat ca atare, dar devine un preparat irezistibil dacă este afumat cu lemn de fag şi conuri de brad.
Meniul de Revelion nu este complet fără peşte, iar românii se străduiesc să respecte tradiția, pentru a se asigura că au un an nou lipsit de probleme.
Se spune că cine mănâncă acest preparat, indiferent că e saramură, prăjit în tigaie sau pregătit la cuptor, o să alunece prin necazuri ca peștele prin apă.
Păstrăvul afumat poate fi savurat timp de o săptămână, însă numai dacă este păstrat la rece. Preparatul poate fi achiziţionat într-un pachet special, numit cobză, o emblemă a Bucovinei.
Nu uitaţi de vinul alb şi struguri
Păstrăvul nu este singurul sortiment de pește consumat de români în noaptea de Revelion. Comercianții spun că au vândut foarte multă doradă, lup de mare, dar și salate cu pește pentru aceste sărbători de iarnă.
Icrele preparate proaspăt, salata de ton cu maioneză sau salata de macrou afumat se numără printre preferatele clienților pentru masa de Anul Nou. Tot atunci oamenii aleg să consume și 12 boabe de struguri pentru fiecare lună din an.
Dar, pentru un an plin de noroc, de la masa de Revelion nu ar trebui să lipsească nici vinul alb sau strugurii.
Păstrăvul, la mare căutare
Păstrăvul este cel mai căutat sortiment de peşte în această perioadă. Poate fi consumat ca atare, dar devine un preparat irezistibil dacă este afumat cu lemn de fag şi conuri de brad.
Meniul de Revelion nu este complet fără peşte, iar românii se străduiesc să respecte tradiția, pentru a se asigura că au un an nou lipsit de probleme.
Se spune că cine mănâncă acest preparat, indiferent că e saramură, prăjit în tigaie sau pregătit la cuptor, o să alunece prin necazuri ca peștele prin apă.
Păstrăvul afumat poate fi savurat timp de o săptămână, însă numai dacă este păstrat la rece. Preparatul poate fi achiziţionat într-un pachet special, numit cobză, o emblemă a Bucovinei.
Nu uitaţi de vinul alb şi struguri
Păstrăvul nu este singurul sortiment de pește consumat de români în noaptea de Revelion. Comercianții spun că au vândut foarte multă doradă, lup de mare, dar și salate cu pește pentru aceste sărbători de iarnă.
Icrele preparate proaspăt, salata de ton cu maioneză sau salata de macrou afumat se numără printre preferatele clienților pentru masa de Anul Nou. Tot atunci oamenii aleg să consume și 12 boabe de struguri pentru fiecare lună din an.
Dar, pentru un an plin de noroc, de la masa de Revelion nu ar trebui să lipsească nici vinul alb sau strugurii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 31 Decembrie 2023
Luni, 25 Decembrie 2023
Miercuri, 21 Iunie 2023
Duminică, 09 Aprilie 2023
Sâmbătă, 25 Martie 2023
Duminică, 13 August 2023
Miercuri, 14 Iunie 2023
Joi, 26 Ianuarie 2023
Marţi, 03 Ianuarie 2023
Luni, 02 Ianuarie 2023