Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor, în noaptea de Revelion. Se spune că aduce mare noroc

1643
Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor, în noaptea de Revelion. Se spune că aduce mare noroc - peste-1703963544.jpg
Nicio masă fără peşte! Mai ales, în noaptea de Revelion 2024! Aşa spune tradiţia, deci oamenii se străduiesc să o respecte ca la carte. Cei mai bucuroşi sunt comercianţii, pentru că numărul de clienţi ajunge să se dubleze.

Păstrăvul, la mare căutare

Păstrăvul este cel mai căutat sortiment de peşte în această perioadă. Poate fi consumat ca atare, dar devine un preparat irezistibil dacă este afumat cu lemn de fag şi conuri de brad.

Meniul de Revelion nu este complet fără peşte, iar românii se străduiesc să respecte tradiția, pentru a se asigura că au un an nou lipsit de probleme.

Se spune că cine mănâncă acest preparat, indiferent că e saramură, prăjit în tigaie sau pregătit la cuptor, o să alunece prin necazuri ca peștele prin apă.

Păstrăvul afumat poate fi savurat timp de o săptămână, însă numai dacă este păstrat la rece. Preparatul poate fi achiziţionat într-un pachet special, numit cobză, o emblemă a Bucovinei.

Nu uitaţi de vinul alb şi struguri

Păstrăvul nu este singurul sortiment de pește consumat de români în noaptea de Revelion. Comercianții spun că au vândut foarte multă doradă, lup de mare, dar și salate cu pește pentru aceste sărbători de iarnă.

Icrele preparate proaspăt, salata de ton cu maioneză sau salata de macrou afumat se numără printre preferatele clienților pentru masa de Anul Nou. Tot atunci oamenii aleg să consume și 12 boabe de struguri pentru fiecare lună din an.

Dar, pentru un an plin de noroc, de la masa de Revelion nu ar trebui să lipsească nici vinul alb sau strugurii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4329 secunde