Sondaj la sfârşit de an: AUR s-a prăbușit în intențiile de vot

1106
Sondaj la sfârşit de an: AUR s-a prăbușit în intențiile de vot - georgesimionc62331f-1703962484.jpg

Articole de la același autor

Un sondaj al ARA Public Opinion arată care sunt speranțele românilor în materie de politică pentru anul 2024.

Surpriza din sondajul realizat de ARA Public Opinion este că AUR, partidul condus de George Simion, s-a prăbușit în intențiile de vor și nu are șanse să intre la guvernare anul viitor.

Pe primul loc la intenția de vot se află PSD, cu 30,6%, urmat de PNL – cu 16,2%. USR se află pe poziția a treia, înregistrând un procent de 14,6% din intenția de vot. Partidul AUR se află pe locul patru, înregistrând un procent de 9,6%.

Întrebați dacă ei cred că AUR ar putea obține, la alegerile de anul viitor, suficiente voturi pentru a guverna singur, peste 60% dintre români cred că acest lucru nu este posibil.

”Având în vedere faptul că guvernarea țării presupune alianța mai multor partide, românii au fost întrebați care alianță cred ei că este cea mai benefică pentru România. Cu toate că, de regulă, românii nu sunt neapărat mulțumiți de cum merg lucrurile în România, în continuare alianța dintre PSD și PNL este preferată în defavoarea oricărei alte alianțe politice”, se arată în cercetarea ARA Publlic Opinion.

Astfel, o alianță de guvernare PSD - PNL este preferată de aproximativ 21% dintre participanții la sondaj, în vreme ce aproape 18% indică, în acest sens, o alianță PSD - AUR.

Sondajul ARA Public Opinion a fost realizat pe 1.002 persoane, în perioada 16 - 28 decembrie 2023. Marja de eroare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4675 secunde