Proiect de 9 milioane de lei, finalizat cu succes la Năvodari. "Este un proiect european de succes, pe care l-am dus la bun sfârșit"

760

Articole de la același autor

Primăria Orașului Năvodari a organizat, astăzi, 30 decembrie 2023, evenimentul de închidere a proiectului european ”Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu Năvodari”, în valoare totală de 9.417.985 lei.

”Este un proiect european de succes, pe care l-am dus la bun sfârșit. Proiectul ne-a adus un dublu beneficiu: atât pentru cadrele didactice și elevii noștri, cât și pentru orașul Năvodari în general, prin poziționarea clădirii liceului în zona centrală. Cu această ocazie, am venit și cu alte vești bune pentru elevi și cadrele didactice: vom dota toate clasele și laboratoarele cu echipamente IT - de la table inteligente, PC-uri, laptop-uri, videoproiectoare și tablete. De asemenea, printr-un alt proiect declarat eligibil zilele trecute, vom amenaja terenuri de sport multifuncționale și vom moderniza atelierele tehnologice”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

”Cunoști pomul după roade, este zicala care ni se potrivește. De la imaginea liceului în culorile roșu-galben, la cea de astăzi - o fațadă care ne inspiră rafinament – confirmă că acest proiect este o mare realizare. Elevii noștri sunt fericiți că lucrurile s-au schimbat mult în bine în liceul nostru. Dovadă și afirmația recentă și spontană a unei eleve: ”Sunt mândră că fac parte din Liceul Lazăr Edeleanu Năvodari”, a afirmat directoarea Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu” Năvodari, Roxana Filip.

Potrivit proiectului european, au fost executate lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice, după cum urmează: izolarea termică a pereților exteriori, termoizolarea pereților în zona soclului, izolarea termică a planșeului peste sol, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare existente - inclusiv tâmplăria aferentă, înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată, lucrări de refacere a finisajelor, refacerea instalațiilor electrice. De asemenea, s-au instalat sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu, instalații cu panouri solare fotovoltaice.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” Prioritatea de investiții 3.1 ”Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B Clădiri publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6089 secunde