În Portul Tomis va fi amenajată o zonă de agrement. Cetăţenii, invitaţi să facă observaţii

23602

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Constanța a anunţat public începerea etapei de consultare a publicului privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu – „Amenajare zonă loisir – Port Tomis”, care se derulează până la data de 1 decembrie 2023.

Documentația este disponibilă spre consultare pe pagina de internet a instituției, la adresa www.primaria-constanta.ro, secțiunea Despre intituție/ Urbanism/ Lista cu dezbateri publice pe teme de urbanism/ punctul 945, începând cu data de 16.11.2023.

Publicul este invitat să transmită eventualele observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei municipului Constanța, prin e-mail la adresa: [email protected], prin poștă la sediul Primăriei municipiului Constanța, Bd. Tomis nr. 51, Biroul Planificare Urbană, camera 212 sau prin intermediul Registraturii – Centrul de Informare Cetăţeni din clădirea City Park Mall, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C, Constanţa, în perioada 16.11.2023 – 01.12.2023.

Prin această etapă, practic, Primăria Municipiului Constanța continuă demersurile pentru amenajarea unei zone de loisir (agrement) în Portului Turistic Tomis, iar în acest sens, în luna martie, a fost eliberat un certificat de urbanism ce vizează elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu. Totodată, în luna septembrie a anului trecut, Municipalitatea a lansat achiziția privind elaborarea PUD-ului, cu o valoare de 90.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro).

Este vorba despre Certificatul de urbanism cu numărul 682, ce vizează „Elaborare Plan Urbanistic de Detaliu amenajare zonă loisir – Port Tomis, municipiul Constanța – conform contractului de prestări servicii de proiectare nr. 236486/2022“. Documentul este valabil un an.

Din documente reiese că obiectivele PUD-ului vizează restructurarea intraurbană, conceptul pledând pentru reconsiderarea funcțională și revitalizarea terenurilor virane, utilizarea rațională a terenului studiat în corelare cu funcțiunile urbanistice prevăzute prin Planul Urbanistic General al Constanței și Planul Urbanistic Zonal Peninsulă.

Potrivit proiectului, administrația locală pune accent pe peisajul zonei, deoarece reprezintă un capitol indispensabil pentru consolidarea imaginii unui „oraș verde“. Prezența naturii în interiorul orașului, sub diferite forme, ar fi principalul atu de imagine la urbei, iar prezervarea spațiilor verzi existente ar însemna prezervarea unei comunități și a unui model cultural urban, oferind, în același timp, o soluție pentru lipsa spațiilor verzi și a locurilor de parcare în Zona Peninsulară. Totodată, conform documentației, zona va fi valorificată în scop economic, social sau utilitar, fiind vizate terenurile virane sau care devin libere prin dezafectarea unor construcții sau amenajări. Prin realizarea proiectului, se va conserva peisajului natural urbanizat și valorile de patrimoniu natural.

Drept urmare, se vor stabili zonele de dezvoltare urbanistică pentru categoriile de funcțiuni: zonă destinată evenimentelor cultural-artistice și sportive – terenuri de sport, dotări sportive și de loisir, fiind posibilă organizarea de competiții sportive, festivaluri de muzică – teatru – film în aer liber etc. De asemenea, este prevăzută o zonă cu destinație comercială și de alimentație publică, discoteci în aer liber, centre de închirieri echipamente pentru plajă și sporturi nautice.



sursa fotografiilor: Facebook Portul Tomis


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5519 secunde