Centrele de colectare separată din municipiul Constanța, o investiție uriașă importantă. Va fi respectat termenul de finalizare?

2581
Centrele de colectare separată din municipiul Constanța, o investiție uriașă importantă. Va fi respectat termenul de finalizare? - fond-centre-de-colectare-1700247499.jpg

Articole de la același autor

Primăria municipiului Constanța anunța, în luna octombrie, implementarea a două proiecte prin care vor fi amplasate centre de colectare separată prin aport voluntar. Proiectele se află, deocamdată, în faza de elaborare a documentației. Una din zonele vizate este strada Celulozei, unde va fi amplasat un centru integrat, alte două, utilizate prin aport voluntar, construindu-se la ieșirea din Constanța, pe DN3A, spre Valu lui Traian.

Centrele de colectare care vor fi înființate au ca obiectiv specific asigurarea colectării separate a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate direct de la cetățean. Este vorba despre deșeuri reciclabile, echipamente electrice, baterii uzate și așa mai departe. Cele două proiecte sunt finanțate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Banii sunt alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - Componenta Managementul Deșeurilor. Valoarea proiectelor este de 41.784.036,04 lei cu TVA, respectiv 32.666.463,90 lei cu TVA pentru proiectul „Înființare centru integrat de colectare separată prin aport voluntar în municipiul Constanța” și 9.117.573,04 lei cu TVA pentru proiectul „Înființare centre de colectare prin aport voluntar în municipiul Constanța”. Proiectele au ca termen de finalizare data de 22.07.2024.

Potrivit reprezentanților administrației locale, Primăria Constanța a depus o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființarea unui centru integrat de colectare separată, prin aport voluntar, în municipiul Constanța“.

„Terenul va fi delimitat de trei zone: Zona publică, unde cetățenii pot merge să arunce deșeurile în containere special amenajate. De aici, containerele vor fi preluate și duse către linia de sortare potrivită tipului de deșeu. Aici, în zona publică, vor exista două construcții: C1 – clădire ce va adăposti laboratorul de deșeuri periculoase, birouri și funcțiuni anexe și C2 – cu funcțiunile: atelier recondiționare mobilă, sală expozițională pentru evenimente cu donații / vânzare obiecte recondiționate, grupuri sanitare și alte funcțiuni conexe. Zona privată deșeuri în amestec – linia de sortare deșeuri în amestec se va regăsi în C3 – Hală, alături de spațiul de preluare baloți de către operatorii economici. Tot în această zonă regăsim parcarea de utilaje și platforma depozitare celule compost. Zona privată deșeuri construcții – linia de sortare deșeuri construcții va fi în C4 – structură acoperită și protejată pe două laturi, pentru a nu răspândi praf. În această zonă regăsim și celule depozitare deșeuri concasate, platformă depozitare deșeuri construcții nesortate și zonă concasare moloz”, potrivit administrației locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3405 secunde