Vegetație acoperită cu prelată în parcul de la Far. Garda de Mediu a început controalele

394
Vegetație acoperită cu prelată în parcul de la Far. Garda de Mediu a început controalele - fond-parc-farul-1698692545.jpeg

Articole de la același autor

Au început controalele în parcul de la Far din Constanța, după ce au fost sesizate probleme grave de mediu. Spațiile verzi au fost acoperite cu o prelată care nu le mai permite să se dezvolte și, peste ea, cu rumeguș și pietre. Zilele trecute, Garda de Mediu Constanța și Primăria Constanța au fost sesizate referitor la această problemă, aflată în curs de soluționare.

Garda de Mediu Constanța și Primăria Constanța au primit sesizări cu privire la subiect și se așteaptă soluționarea problemei și concluziile. De menționat că diminuarea spațiilor verzi, conform Legii nr. 24/2007, constituie contravenție, iar amenda este de 20.000 de lei pentru fiecare metru pătrat. Iar în cazul de față este vorba despre mii de metri pătrați. Responsabil este prestatorul de spații verzi Sport Turism.

Contactând reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța, comisarul șef Steluța Popescu ne-a spus că nu se poate pronunța asupra subiectului până nu se finalizează verificările.

„Trebuie să verificăm la fața locului, să cerem niște documente și pe urmă ne putem pronunța. Nu pot să dau un punct de vedere din birou”, a declarat aceasta.

După ce am cerut un punct de vedere de la Primăria Constanța pentru a ne spune cum răspund ei sesizărilor, inspectorul în comunicare din cadrul instituției, Ionela Bărboi, ne-a spus că se așteaptă concluziile.

Concret, administrația locală știe că Garda de Mediu a demarat controalele și, în urma lor, se va vedea ce este de făcut. „Este în control Garda de Mediu și, după ce se finalizează controalele și se soluționează problema, vom vedea care sunt concluziile și ce trebuie făcut”, a precizat Ionela Bărboi.

Așadar, rămâne de văzut cum se va rezolva problema, cât durează și la ce concluzie ajung autoritățile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.611 secunde