Trafic de coșmar și nervi întinși la maxim! Constanța, "capitala" sensurilor unice

17126

Articole de la același autor

Şoferii din Constanţa şi-au pus din nou mâinile în cap şi au început să pomenească toţii sfinţii când s-au trezit, vineri, în trafic și au realizat că sensurile unor străzi destul de circulabile au fost schimbate peste noapte.

Nici nu s-au obișnuit bine cu restricțiile de circulație care apar de pe o zi pe alta, cu gropile ce se află la tot pasul, cu dispariția anumitor sensuri giratorii din municipiul Constanța sau liniile continue din trafic ce te duc la disperare, că ieri au avut parte de o nouă surpriză!

Concret, pe lângă cele 21 de sensuri unice instituite în Constanța de la 1 martie 2022, vineri, au mai apărut alte trei sensuri unice în zona centrală.

Astfel, circulația rutieră a fost reorganizată pe străzile Walter Mărăcineanu, Mihai Eminescu și A.S. Pușkin. De vineri, traficul rutier se desfășoară astfel:

- pe strada Walter Mărăcineanu, circulația autovehiculelor se realizează în sens unic, dinspre strada A.S. Pușkin spre strada Decebal;

- pe strada Mihai Eminescu, se circulă dinspre strada Decebal spre strada Smârdan;

- pe strada A.S. Pușkin, circulația autovehiculelor este permisă dinspre strada Mihai Eminescu spre strada Eroilor.

Minţile luminate care se ocupă cu reorganizarea traficului rutier în Constanța, acești Dumnezei care ne fac zile amare de o bună perioadă de timp, susţin că instituirea regimului de sens unic pe aceste străzi a fost necesară atât pentru descongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar. În schimb, conducătorii vor putea staționa și parca pe carosabil. Nu se spune însă şi în ce fel. Probabil, vor fi haşurate câteva linii cu vopsea şi conducătorii auto vor trebui să bage mâna în buzunar ca să plătească pentru închipuitele locuri de parcare.

Aceleași minți luminate au mai transmis că proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat la cererea locuitorilor din zonă și în urma consultărilor cu aceștia, fiind avizat favorabil de Comisia de Circulație și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier.

Vineri, din cauza acestor modificări, pe lângă ambuteiajele provocate de lucrări începute de luni bune și încă nefinalizate, numeroși conducători auto au fost extrem de agresivi în manevrele pe care le efectuau, în graba lor de a-și duce la timp copiii la școli sau grădinițe, ori de a nu întârzia la serviciu.

„La ore de vârf, e haos! Numeroși conducători auto sunt surprinși în trafic și blocați, fără cale de ieșire. Și atunci crește tensiunea… Foarte mulți pică testul răbdării și încep să claxoneze… inutil. Mai rău este că nimeni nu ne întreabă nimic, dar cei de la primărie susţin că ne-au consultat. Eu locuiesc în zonă și nimeni nu m-a întrebat nimic vreodată. Și așa este haos în tot orașul, acum stăm blocați și pe străzile astea!”, a spus unul dintre conducătorii auto din zonă.

Plecând de la nemulțumirile conducătorilor auto și ale localnicilor din zonele vizate, poate că era mai bine ca înainte de a se lua astfel de decizii să aibă loc dezbateri publice pe teme ce vizează traficul rutier din Constanța. Nu de alta, dar mâine-poimâine sunt alegeri și cel care trebuie să deconteze pentru prostiile altora este primarul!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5505 secunde