În sfârșit! Locuitorii din Km 4-5 au scăpat de focarul de infecţie. Iată ce se construiește în zona fostului bazar

10118

Articole de la același autor

Vă mai amintiţi de vechiul și, până de curând, insalubrul bazar din cartierul Km 4-5? Imediat după ce s-a dat dispoziția să fie desființat, în primăvara acestui an, spațiul a fost lăsat de izbeliște, zona fiind plină de cioburi, de resturi menajere și de toate felurile, motiv pentru care reprezenta un real pericol pentru locuitori, dar mai ales pentru copii, care erau tentați să se joace printre dărâmături, fără a realiza cât de mult își pun viața în pericol.

Din păcate, luni la rând, deși spațiul este amplasat în apropiere de o piață agroalimentară și o zonă intens circulată, pe străzile Arcului și Progresului, nu s-a înghesuit nimeni să facă și curățenie sau să împrejmuiască zona. Reamintim că solicitarea pentru îndepărtarea construcțiilor amplasate pe canalul termic din această zonă a fost făcută pe 12 aprilie 2023, de către SC Termoficare Constanța SRL, dar și de către Primăria Municipiului Constanța, Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene. De atunci, au fost înlocuite conductele vechi de energie termică și, după săptămâni întregi de așteptare și nervi întinși la maxim, iată că locul va căpăta o altă destinație.

Potrivit primarului Constanței, Vergil Chițac, în locul fostului bazar din Km 4-5, vor fi construite spații verzi și parcări. „Am mers să vorbesc cu oamenii despre acest lucru și despre care sunt următoarele proiecte pentru cartier. Le mulțumesc pentru prezență și pentru participarea mai mult decât binevenită la discuții. Mă bucur să constat implicare și sprijin pentru ceea ce facem”, a precizat edilul.


Reprezentanţii municipalităţii au precizat că, la acest moment, s-au terminat lucrările la amenajarea parcării, s-au trasat locurile de parcare, iar acum se lucrează la căile de acces, borduri etc. Menționăm că în plan figurează 73 de locuri de parcare, din care 52 sunt noi, iar două sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

Ce spun oamenii despre toate aceste schimbări? „Ne bucurăm că am scăpat de mizeria din cartier şi că au fost demarate investiții şi în Km 4-5. O problemă cu care ne confruntăm de foarte mult timp este şi amenajarea de locuri de parcare suplimentare în zona fostului bazar, pentru a rezolva problema parcărilor. De fiecare dată, când mă întorceam seara acasă făceam ture de cartier şi pierdeam o grămadă de timp până reuşeam să găsesc unde să-mi las maşina”, ne-a declarat Ioana Becu.

Amira Popescu este mulţumită, în schimb, că vor fi reamenajate, în plus, şi două noi spații verzi. „În acest fel, vom putea să avem, şi noi, locuri în care să ne putem relaxa puţin. Ne-ar fi plăcut să beneficiem şi de un loc de joacă mai mare, cum sunt în alte cartiere ale Constanţei”, a adăugat femeia.

Alţi cetăţeni, cei mai vârstnici, spun că se bucură că au scăpat de focarul de infecţie din zonă. „Mă uitam mereu pe geam şi nu aveam altceva în faţa ochilor decât o imagine dezolantă, mizerii aruncate de alţi semeni care confundau domeniul public cu pubele de gunoi. Aşteptăm cu interes reconfigurarea întregii zone în ceva frumos”, a precizat Viorel Stamate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7372 secunde