Primăria Constanța informează: Sens giratoriu nou care va facilita accesul spre stațiunea Mamaia

413
Primăria Constanţa anunţă că, în continuarea proiectului de fluidizare a traficului care a început în fața hotelului „Oxford”, care a reîncadrat fântâna arteziană „Păpădie” într-un spațiu verde generos, în perioada următoare va fi reconfigurată intrarea în stațiunea Mamaia, din zona Telegondolei. Aici, va fi amenajat un sens giratoriu care va facilita accesul în/din stațiune. Reorganizarea zonei se va realiza cu păstrarea benzilor de circulație la dreapta (dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu către Pescărie, dinspre Pescărie către stațiunea Mamaia și dinspre stațiunea Mamaia către bulevardul Aurel Vlaicu) pentru o fluență mai mare a circulației rutiere.



În acest moment, echipele Confort Urban lucrează pentru amenajarea de noi spații verzi generoase care să aducă plusvaloare zonei. Prin reorganizarea circuitelor de trafic din această zonă se dorește fluidizarea traficului, cu un rezultat cel puțin la fel de bun ca cel din zona hotelului Oxford.

• Stațiile de autobuz sunt distruse în mod constant, vinovaţii sunt sancţionaţi

Chiar dacă, la acest moment, se depun eforturi constante pentru întreținerea bunurilor publice din oraș, unii constănțeni recurg la acte greu de explicat. De exemplu, cele 125 de stații de autobuz au fost ținta a mii de acte de vandalizare: zilnic se murdăresc cu tot felul de mesaje sau desene, se sparg panourile de sticlă sau se distrug băncile, iar unele dintre refugii au devenit spațiu de afișaj. Potrivit Primăriei Constanţa, panourile sparte se înlocuiesc, mobilierul se repară sau este înlocuit, în funcție de cât de grav este afectat.



„Pentru a nu fi sufocați de reclamele lipite haotic, deranjați de mesajele, de multe ori obscene, de pe geamuri și pentru că cei mai mulți dintre noi merităm condiții decente, Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii privind întreținerea și curățarea adăposturilor pentru stațiile de autobuz din municipiu, iar angajații societății respective au parte de activitate din belșug. Mulți dintre autorii faptelor de vandalizare au fost deja identificați și sancționați corespunzător. Urmează și ceilalți, mai ales că faptele lor au fost surprinse de camerele de supraveghere”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. Actele de vandalism pot fi sesizate la numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922.

• Noi sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale

Polițiștii locali au desfășurat, în cursul acestei săptămâni, o serie de controale în trafic pentru identificarea vehiculelor concepute și destinate transportului de mărfuri, care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și aviz de traseu. În urma acțiunii desfășurate, oamenii legii au verificat un număr de 384 de autoutilitare și au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale. Potrivit Primăriei Constanța, persoanele fizice și juridice pot achita taxa de folosire tramă stradală prin următoarele modalități: la ghișeele agențiilor fiscale SPIT, numerar sau prin intermediul cardului bancar; prin serviciul Westaco Express la staţiile OMV Petrom din municipiul Constanța, în numerar; prin ordin de plată, în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanţa, beneficiar Primăria Municipiului Constanţa, cod fiscal 4785631, caz în care eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale. Ultima variantă de plată este cea online, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.512 secunde