Stelian Ion: "Acum e mai rău ca înainte. Pe bulevardul Lăpușneanu este nevoie de sensuri giratorii sau semafoare"

2986
Stelian Ion:

Articole de la același autor

Opinia constănțenilor care solicită reînființarea sensurilor giratorii de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu este împărtășită și de deputatul USR Stelian Ion. Acesta a precizat pentru „Cuget Liber” că desființarea sensurilor giratorii este doar una dintre problemele care au îngreunat viața locuitorilor urbei de la malul mării.



Redactorii „Cuget Liber” au semnalat, în edițiile anterioare, problemele care au apărut pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu în contextul proiectului de reabilitare intitulat „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gară CFR și stațiunea Mamaia”. În timp ce oamenii semnalează că s-au săturat de haosul din trafic și că, de exemplu, desființarea sensului giratoriu de la intrarea în parcarea City Park Mall a îngreunat traficul în zonă, reprezentanții Primăriei Constanța invocă faptul că... asta este voința Uniunii Europene, să descurajeze circulația cu autoturismele personale.

Opinia cetățenilor este susținută și de deputatul USR Stelian Ion, care a precizat pentru „Cuget Liber” că „aceste proiecte, realizate cu mulți bani și cu mari sacrificii din partea constănțenilor, ar fi trebuit să le facă viața mai ușoară”.



„Aceste aberații trebuie corectate rapid”


„Din păcate, nu se întâmplă asta. Dacă trecem, cu greu, peste coșmarul îndurat ani de zile de constănțeni, care e încă departe de a se fi încheiat, vedem, pe de o parte, niște lucrări de proastă calitate, iar pe de altă parte, mii de locuri de parcare desființate și cartiere întregi izolate, în care locuitorii lor nu pot reveni fără să ocolească kilometri întregi. Linia continuă trasată de-a lungul bulevardului Alexandru Lăpușneanu, desființarea sensurilor giratorii, amplasarea unor stații de autobuz în mijlocul străzii, transformarea străzii Cuza Vodă în stradă cu 2 benzi, toate aceste măsuri absolut aberante fac deja viața grea constănțenilor. Vorbim despre un proiect prost gândit de fostul primar, Decebal Făgădău, și pus în operă, dezastruos, de Vergil Chițac”, a precizat senatorul Stelian Ion.

Politicianul a mai declarat pentru „Cuget Liber” faptul că a solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Constanța o serie de informații de interes public, care vizează în special dacă această instituție și-a dat girul pentru toate transformările puse în aplicare sau care urmează să fie implementate pe străzile Constanței, spre stupoarea locuitorilor urbei.

„Am solicitat pe 4 septembrie 2023 de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Constanța o serie de informații de interes public:

1. Dacă proiectul de transformare a străzii Cuza Vodă din Constanța în stradă cu două benzi de circulație a primit avizul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța.

2. Dacă proiectul de modernizare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu prin care s-a marcat o linie continuă între zona Hotelului Oxford și City Park a primit avizul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța.

3. Dacă amplasamentul stației de autobuz Cap de line Sat Vacanță, sensul spre Dacia, în mijlocul străzii, a fost avizat de către Serviciul Rutier. Până la această oră nu am primit răspuns. E greu de crezut însă că poliția a avizat asemenea enormitate”, a arătat politicianul.

„Din punctul nostru de vedere, un lucru e clar: acum e mai rău decât înainte, iar aceste aberații trebuie corectate rapid. Pe lungimea bulevardului Lăpușneanu trebuie amplasate, la unele intersecții, sensuri giratorii sau semafoare, astfel încât să fie permis accesul dinspre bulevard spre cartiere. În felul acesta economisim timp, combustibil, ne menajăm nervii și poluăm mai puțin”, a subliniat Stelian Ion.

Primăria a explicat de ce au fost desființate sensurile giratorii


Reamintim că Primăria Constanța a transmis, referitor la linia continuă de pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu: „Linia continuă a fost instituită pe toată lungimea bulevardului, de la Gară până la intrare în stațiunea Mamaia, cu excepția intersecțiilor semaforizate, luând în calcul obiectivul general al proiectului, respectiv: îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă. Totodată, vă aducem la cunoștință că obiectivul proiectului se încadrează în obiectivele Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de carbon provenite din transporturi, prin reducerea dependenței de autovehiculul personal și descurajarea utilizării acestui mod de deplasare.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0476 secunde