Deputatul Stelian Ion, de la USR: "Constănțenii au fost lăsați la coadă, ca de foarte multe ori"

2071
Deputatul Stelian Ion, de la USR:
Organizația Județeană Constanța a partidului Uniunea Salvați România (USR) a desfășurat, vineri, o conferință de presă pe mai multe subiecte de interes public. Evenimentul a avut loc la sediul filialei județene și au fost prezenți președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, senatorul Remus Negoi și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.

În cadrul întâlnirii cu presa, președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, a adus în atenția publicului, printre altele, subiectul excluderii de la finanțarea prin PNRR a contractului privind construirea, la Constanța, a Spitalului pentru sănătatea mamei și copilului.

„Aș face și eu câteva remarci. Prima este legată de procedura pe care au gândit-o, aceasta a asumării răspunderii. Va fi proiect de lege și, până la promulgare, deputații senatori pot contesta la Curtea Constituțională. Ceea ce deja facem. Anomaliile din acest proiect nu pot fi trecute cu vederea. Pe de altă parte, Guvernul pregătește și o ordonanță de urgență care îi dă posibilitatea să modifice ori de câte ori dorește Codul Fiscal. Constănțenii au fost lăsați la coadă, ca de foarte multe ori, pentru că avem niște lideri extrem de slabi la nivel local, care au acceptat cu ușurință acest lucru. În loc să critice această măsură, nu fac decât să aplaude. E greu să accepți că pentru ei e mai nimerit să te împrumuți pe dobânzi foarte mari și că se poate periclita termenul de execuție pentru proiect. Nu știm nici dacă avem o promisiune din partea băncii. Avem doar declarația lui Marcel Ciolacu”, a precizat deputatul.

Legat tot de acest subiect, vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Enciu, spune că a constatat, în urma unei analize, că progresul proiectului de la nivelul județului Constanța este mai mare decât în alte zone din țară, la capitolul implementării. Concluzia sa îi ridică, însă, un semn de întrebare cu privire la modul în care s-au făcut demersurile.

„Am făcut o analiză asupra acestui proiect. Noi suntem în etapa de atribuire a contractului. Am identificat șapte proiecte în țară că au un progres mai slab decât în cazul nostru. Ceea ce ne spune că analiza Ministerului Sănătății este una care nu se bazează pe obiectivitate și care ne ridică un semn de întrebare, în sensul că măsura despre care vorbim ar putea fi negociată politic.

Consiliul Județean este și la finalul procedurilor de supervizare. Fără supervizor, nu poți începe lucrările. Fiecare autoritate contractantă ar trebui să aibă în vedere și acest serviciu de asigurare a supervizării. Scopul meu nu a fost să fac o listă a rușinii. Dar niciun proiect în sănătate nu trebuia scos din PNRR la doar cinci luni de la încheierea contractelor de finanțare”, a declarat Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

„Plafonarea prețurilor nu s-a văzut, sub nicio formă ca un lucru pozitiv”

În altă ordine de idei, senatorul Remus Negoi a vorbit, în cadrul conferinței, despre măsura Guvernului ce vizează austeritatea și efectele negative pe care le va provoca asupra microîntreprinderilor și românilor ce vor întâmpina costuri duble.

„Sunt relativ proaspăt membru în Comisia de Buget a Senatului și voi vorbi în contextul noii Ordonanțe a Austerității. Este una dintre măsurile total neconforme, să nu le spun ticăloase, ale Guvernului PSD-PNL. Și Nicolae Ciucă, și Marcel Ciolacu și toți PSD-iștii afirmau, nu demult, că nu vor mări, în cele din urmă, impozitele și taxele în România. Inclusiv Klaus Iohannis ne-a asigurat că nu va fi vorba de măriri de impozite și taxe în acest an. Ordonanța aceasta face referire la multe măriri de impozite și taxe. Microîntreprinderile vor trebui să plătească, astfel, de două sau trei ori mai mult decât în prezent, iar impactul va fi devastator. Plafonarea prețurilor nu s-a văzut, sub nicio formă, ca un lucru pozitiv, ba chiar costurile au fost mai mari. De aceea, spun că toți românii vor fi foarte afectați de această măsură. Aceste partide nu au făcut altceva decât să mărească taxe. În linii mari, acestea sunt măsurile pe care le vom vedea în perioada următoare. Ei habar n-au cum să facă lucrurile acestea sau nu vor. Eu cred că nu vor. În mod cert, vor pune batista pe țambal în continuare cu privire la aceste măsuri care au fost promise”, a declarat senatorul USR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4646 secunde