Aleşii judeţeni se reunesc în ședință ordinară. Iată ce proiecte vor vota

981
Aleşii judeţeni se reunesc în ședință ordinară. Iată ce proiecte vor vota - fond-cjc-convocator-1694766497.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară pentru data de 20 septembrie, cu începere de la ora 9:00. Pe ordinea de zi se află 25 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aleşii județeni.

Primele trei proiecte vizează mai multe desemnări ale unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa în cadrul unor instituţii subodonate.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind modificarea componenței Comisiei de specialitate pentru Relația cu Societatea Civilă și ONG-uri a Consiliului Județean Constanta, mandatul 2020 – 2024, despre proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Consiliul de Administratie al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța şi proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Constanţa în cadrul Comisiei pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa, pentru anul şcolar 2023-2024.

În judeţul Constanţa există mai mai multe drumuri judeţene care urmează să fie reabilitate, iar pentru acest lucru urmează să se demareze procedurile pentru efectuarea unor expropieri. Un exemplu concret este proiectul de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere pentru obiectivul de utilitate publică Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol-Arsa, Județ Constanța și Modernizare DJ 391, tronson Tuzla-Biruința, Județ Constanța.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa şi-au îndreptat atenţia și către persoanele cu dizabilităţi şi, din acest motiv, pe ordinea de zi a şedinţei se află şi proiectul de hotărâre privind înființarea serviciului social cu cazare Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CabR) Hipocrate, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Un alt proiect care se aseamănă cu cel amintit mai sus face referire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție Proiectul „Tineri în comunitate” – cod RCE 16, din cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități”.

Practic este vorba despre protejarea tinerilor cu dizabilităţi care sunt pe cale să împlinească vârsta de 18 ani şi care până la acest moment şi-au găsit un acoperiş deasupra capului datorită sistemului de protecţie a copilului, iar acum vor trebui să fie incluşi în sistemul de protejare al persoanelor adulte cu dizabilităţi.

Pe ordinea de zi a şedinţei se mai află şi două proiecte de hotărâre care fac referire la Teatrul de Stat Constanţa.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, pe anul 2023, de la Teatrul de Stat Constanța şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Teatrul de Stat Constanța.

Şedinţa ordinara a CJC se va desfăşura în format fizic şi va avea loc în „Sala Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4823 secunde