LIVE TEXT. Conferință de presă pe mai multe subiecte de interes public, la sediul USR Constanţa

2541
LIVE TEXT. Conferință de presă pe mai multe subiecte de interes public, la sediul USR Constanţa - img20230922wa0010-1695373592.jpg
Organizația Județeană Constanța a partidului Uniunea Salvați România (USR) organizează, începând cu ora 12, o conferință de presă pe mai multe subiecte de interes public. 


Evenimentul are loc la sediul Filialei Județene și participă președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, senatorul USR, Remus Negoi și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.


Remus Negoi: Sunt relativ proaspăt membru în Comisia de Buget a Senatului și voi vorbi în contextul noii Ordonanțe a Austerității. Ordonanța aceasta face referire la multe măriri de impozite și taxe. Microîntreprinderile vor trebui să plătească, astfel, de 2 sau 3 ori mai mult decât în prezent, iar impactul va fi devastator. Plafonarea prețurilor nu s-a văzut sub nicio formă ca un lucru pozitiv, ba chiar costurile au fost mai mari. De aceea, spun că toți românii vor fi foarte afectați de această măsură. Aceste partide nu au făcut altceva decât să mărească taxe. În linii mari, acestea sunt măsurile pe care le vom vedea în perioada următoare. Ei habar n-au cum să facă lucrurile acestea sau nu vor. Eu cred că nu vor. În mod cert, vor pune batista pe țambal în continuare cu privire la aceste măsuri, care au fost promise.


Stelian Ion vorbește despre excluderea de la finanțarea prin PNRR a contractului privind construirea, la Constanța, a spitalului pentru sănătatea mamei și copilului.

Stelian Ion: Constănțenii au fost lăsați la coadă, ca de foarte multe ori, pentru că avem niște lideri extrem de slabi la nivel local, care au acceptat cu ușurință acest lucru și care, în loc să critice această măsură, nu fac decât să aplaude. E greu să accepți că pentru ei e mai nimerit să te împrumuți pe dobânzi foarte mari și că se poate periclita termenul de execuție pentru proiect. Nu știm nici dacă avem o promisiune din partea băncii. Știm doar declarația lui Marcel Ciolacu.


Petre Enciu: Am făcut o analiză asupra acestui proiect. Procedura încă nu s-a eliberat. Noi suntem în etapa de atribuire a contractului. Am identificat șapte proiecte în țară că au un mai slab progres decât în cazul nostru. Ceea ce ne spune că analiza Ministerului Sănătății este una care nu se bazează pe obiectivitate și care ne ridică un semn de întrebare, în sensul că măsura despre care vorbim ar putea fi negociată politic.



Petre Enciu: CJ este și la finalul procedurilor de supervizare. Fără supervizor, nu poți începe lucrările. Fiecare autoritate contractantă ar trebui să aibă în vedere și acest serviciu de asigurare a supervizării. Scopul meu nu a fost să fac o listă a rușinii. Dar niciun proiect în sănătate nu trebuia scos din PNRR la doar cinci luni de la întocmirea contractelor de finanțare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde