USR o cheamă pe Raluca Turcan în Parlament să dea explicații în privința muzeelor

517
USR o cheamă pe Raluca Turcan în Parlament să dea explicații în privința muzeelor - raluca-turcan-1692639167.jpg
Ministra Culturii, Raluca Turcan, este chemată în Parlament să explice măsurile care ar putea duce la închiderea a zeci de muzee în țară.

Raluca Turcan a fost chemată de USR la comisia de Cultură din Camera Deputaţilor pentru data 4 septembrie, după şedinţa de plen de la Camera Deputaţilor.

USR acuză faptul că zeci de muzee din toată ţara, printre care muzeele Enescu, Brâncuşi sau Brătianu, sunt în pericol să-şi închidă porţile dacă se aprobă ordonanţa de comasare a instituţiilor vehiculată de guvernul PSD-PNL.

”Îmi doresc să avem cu doamna ministru Turcan o discuţie onestă şi aplicată despre modul în care vede domnia sa impactul măsurilor de comasare, desfiinţare, transfer, tăiere a finanţării pentru instituţiile publice de cultură pe care Guvernul le anunţă de câteva săptămâni, şi care, până la urmă, vor trebui supuse aprobării Parlamentului. Mă interesează în mod deosebit ce se va întâmpla cu direcţiile judeţene de cultură, fiindcă, fără ele, Ministerul Culturii va lăsa patrimoniul în braţele oricăror interese dubioase lipsite de orice control, iar distrugerea patrimoniului cultural naţional este absolut intolerabilă”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5012 secunde