S-a stabilit data când se va da startul proiectului „Tu decizi pentru Constanţa”

266
S-a stabilit data când se va da startul proiectului „Tu decizi pentru Constanţa” - usr-constanta-1689770595.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii propun și aleg proiecte, Primăria le finanțează și implementează. „Tu decizi pentru Constanța“, al doilea proces de bugetare participativă al municipiului, va începe de la 1 august 2023 cu perioada de depunere a proiectelor.

„Tu decizi pentru Constanța” este programul de transparență decizională, inițiat de USR, în care cetățenii pot depune proiecte pentru comunitate, pe care Primăria le va realiza din bani publici.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR, bugetul total este de 5 milioane de lei, 650.000 de lei (+TVA) fiind suma maximă ce poate fi alocată unui proiect. Termenul de implementare al unui proiect declarat câștigător este de maximum 24 de luni.

Proiectele pot fi depuse de persoanele care au domiciliul, reședința, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani. De asemenea, proiecte pot fi depuse și de asociații sau ONG-uri din municipiu.

Una dintre condițiile ce trebuie îndeplinite pentru depunerea unui proiect este înregistrarea pe platforma online dedicată, tudecizi.primaria-constanta.ro sau la unul dintre birourile Primăriei Constanța, amenajate în cadrul centrului de informare din incinta City Park Mall.

Persoanele care au participat la ediția din 2022 nu mai au nevoie de înregistrare.

Procesul de înregistrare online a unui cont a fost simplificat, nemaifiind necesară încărcarea în platformă a cărții de identitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3307 secunde