Video VIDEO/Protest USR în fața Prefecturii Constanța. "Ne-am săturat de atâtea tragedii"

1696

Articole de la același autor

În aceste momente, în fața Prefecturii municipiului Constanța se protestează împotriva corupției care ucide. Membrii USR dar și cetățeni ai orașul au venit să-și strige nemulțumirea pentru tragediile din ultima vreme care s-au întâmplat în județul Constanța dar și în țară. Sunt aproximativ 30 de persoane strânse la protest.

Stelian Ion: "Sunt convins că puteați găsi altceva mai bun de făcut într-o seară de vineri. Unii suntem prin Deltă. Țara arde, Iohannis se plimbă în Deltă. Eu zic că suntem revoltați. Dacă ești om, dacă ai un gram de empatie, te pui în locul oamenilor care au murit cu zile la Crevedia, la 2 Mai, la Botoșani și unde și mai unde. Unii dintre voi sunteți părinți. Am vrut sa vin cu copiii dar subiectul este unul mai dur. Vorbim de lucruri neplăcute. Dacă te pui o secundă în locul celor care și-au pierdut copiii, în locul rudelor celor care au murit la Crevedia, nu știu cum poți face față. O secundă și parcă e prea mult. 


Este inimaginabil ca în România anului 2023 se mai întâmplă astfel de atrocități. După Colectiv am crezut că ne-am trezit cu toții. E un moment T0 de renaștere a conștiinței. De la președinte, până la simplul cetățean. Cu toții ar fi trebuit să ne trezim. Ca niciodată s-a protestat în acei ani. Oamenii au spus că nu mai merge așa și iată că după niște ani se întâmplă același lucru. Nesimțirea politicienilor continuă nepăsătoare. Se umblă în îmbrăcăminte albă în Deltă. Crevedia poate fi oriunde în țara asta. Se poate întâmpla și la Caracal unde sunt depozite GPL foarte mari. Se poate întâmpla și la Constanța. Priviți unde sunt amplasate stațiile astea la noi. Pe lângă blocuri. Autoritățile, ani de zile au văzut și au tăcut mâlc. 

Pentru ca primarul PSD de la Crevedia, din barca lui Ciolacu a vâzut și nu a luat nicio măsură. Este o afacere ilegală sub ochii autorităților. S-au dat niște amenzi palide. Au părut anemici față de fenomenul ilegal. Este un fel de a acționa mafiot. Garda de Mediu și autoritățile fiscale se uita în altă parte. Se trezește premierul și anunță niște controale cu 48 de ore înainte să aibă timp să se fugă cu documente. Controalele trebuiau să fie făcute demult. Sunt multe de spus pentru că s-au adunat multe."

Stelian Ion: "Este foarte trist ce se întâmplă. Mai devreme sau mai târziu ajungem cu toții să trecem pragul unui spital. Nu suntem mașinării. Și mașinăriile se mai strică. Alexandra a murit la Botoșani cu zile din cauza nepăsării și a sistemului criminal. Totul devine de nesuportat. Sunt printre noi oameni care și-au pierdut rude. Ar trebui să va exprimați durerea și să spuneți răspicat ca e prea mult și că nu mai acceptăm mizeriile astea. Nesimțirea trebuie taxată. PSD a format feude întregi chiar și în Constanța"

Remus Negoi: "Ați văzut vreo piatră pusă la temelia vreunui spital? Au tupeul să afirme în spațiul public, un individ ca Victor Ponta care este vinovat de multe tragedii, despre ce ar fi trebui să facă alții în situația în care unii colegi ai noștri au fost în funcții câteva luni. Acesta este tupeul lor. Nimic nu merge bine în tara asta. Glasul dumneavoastră trebuie să se audă. Numai împreună putem să aducem lucrurile normale în tara aceasta."



Stelian Ion: "Corupția trebuie să fie echivalată cu trădarea de țară. Domeniile infracționale au legătură unele cu altele. DNA-ul îi deranja foarte tare mai ales pe niște politicieni. I-au slăbit șuruburile acestui DNA așa cum au slăbit șuruburile podului de la Brăila. Fără educație și fără învățământ nu vom ieși niciodată din situația în care ne găsim. Învățământul este pe chituci. Ceea ce trebuia sa fie România Educată, a ajuns o bătaie de joc. Cum să avem minți mai luminate decât noi peste 20 de ani? Cu ce profesie? Noi întărim fiefurile unor rectori șmecheri cu diferite legături. Așa ajungem să ne îndreptăm copiii către școli private sau către țări străine care nu și-au bătut joc în acest fel de învățământ."



Stelian Ion: “E greșit să pui etichete. Nu toți din PSD sau din PNL sunt corupți. Dar în ultimii 30 de ani aceste partide ne-au adus unde ne-au adus. Trebuie să le recunoaștem meritele oamenilor, indiferent despre ce partid vorbim."

 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde