Începe Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tatar. " Va fi o ediție mai frumoasă ca anul trecut"

10078
Începe Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tatar.

Articole de la același autor

Vineri, 1 septembrie, s-a dat startul celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar. Evenimentul, organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), în perioada 1 - 4 septembrie, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă, la prezidiul căreia s-au aflat, alături de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, deputații Varol Amet, Adrian Merka și Nida Ablez, secretar general al UDTTMR

„Nu am știut că va fi vreme atât de frumoasă, pentru că am fi putut organiza evenimentul la Teatrul Soveja. Va fi o ediție mult mai frumoasă ca anul trecut, apropiată de grandoarea celei organizate în perioada anilor 2014-2017. Avem, în schimb, sprijin pentru evenimentul pe care îl vom organiza pe 13 decembrie - Ziua Etniei Tătare. Vom face acea zi la Sala Sporturilor, tocmai pentru a putea încăpea mai multă lume. Ne bucurăm că am ajuns până aici și avem certitudinea că anul viitor vom merge pe aceeași linie. După cum știți, în urmă cu trei ani ne-am recăpătat toate drepturile și suntem reprezentați în Parlamentul României", a spus președintele UDTTMR.

El a adăugat că sâmbătă, 2 septembrie, va exista o paradă, la ora 14.30, pe traseul Sala Sporturilor-Tomis, până în Piața Ovidiu. „Apoi, ansamblurile participante la paradă vor pleca la nouă locații din județ, unde vor susține spectacole, majoritatea în cămine culturale. Duminică, de la ora 18.00, la Centrul «Jean Constantin» din Constanța va fi un spectacol la care vor participa toate ansamblurile invitate, care va dura aproximativ trei ore”, a precizat președintele UDTTMR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4458 secunde