Spectacol dedicat sărbătoririi etniei tătare din România, pe scena Centrului "Jean Constantin"

1437
Spectacol dedicat sărbătoririi etniei tătare din România, pe scena Centrului

Articole de la același autor

Scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța va găzdui sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17, un spectacol dedicat Sărbătorii Etniei Tătare din România

Manifestarea, organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, face parte din proiectul „Repere identitare dobrogene – 13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța. În cadrul spectacolului vor evolua ansamblurile de dansuri tradiționale tătărești ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, care vor încânta audiența cu muzica și dansurile tătărești, iar elevii de la Școala Comunitară vor recita poezii în limba maternă.

Proiectul „Repere identitare dobrogene – 13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, inițiat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, s-a deschis marți, 13 decembrie, cu simpozionul „Din istoria tătarilor”. Proiectul, care a fost conceput pe două componente, una istorică și o alta culturală, are ca scop promovarea valorilor identitare ale etnicilor tătari, marcând astfel „Sărbătoarea Etniei Tătare din România”. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, organizatorii și-au dorit și să contribuie la o cât mai bună cunoaștere a etniei tătarilor în rândul populației majoritare, evenimentele fiind deschise tuturor celor interesați.

„Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, marcată anual la data de 13 decembrie, este recunoscută oficial prin Legea nr. 453/2006. Potrivit acesteia, „în localităţile unde trăiesc etnici tătari, autorităţile administraţiei publice locale sprijină organizarea manifestărilor cultural-artistice dedicate zilei de 13 decembrie”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4055 secunde