Sondaj efectuat la comanda CUGET LIBER

Video Cum percep constănţenii unele personalităţi publice care ar putea candida la Primăria Constanţa

29330
Pe măsură ce timpul trece și alegerile se apropie, partidele politice intră în fibrilații și se pregătesc intens pentru a convinge electoratul că merită să mai obțină mandate și pe viitor. Cu mai puțin de un an înainte de alegeri, unele formațiuni politice și-au anunțat deja candidații, dar cele mai multe dintre ele nu au făcut încă publice oficial numele persoanelor cu care vor ieși în bătălia politică pentru Primăria municipiului Constanța. Ziarul „Cuget Liber“ a comandat, în exclusivitate, un sondaj profesionist pentru a afla ce păreri au constănțenii la acest moment, cercetarea fiind realizată de ARA Public Opinion.

După ce în ediția de ieri a cotidianului nostru au fost prezentate opțiunile electorale ale alegătorilor din municipiul Constanța în privința partidelor politice, dar și situația celor ce s-ar prezenta la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, în ediția de astăzi vom prezenta rezultatele sondajului privind percepția constănțenilor asupra unor personalități publice ce ar putea avea postura de candidați la Primăria Constanța în anul electoral 2024.



Astfel, au fost incluse în sondaj 14 persoane de la mai toate partidele politice care, pe surse, au dat din casă cam cu cine ar intra în cursa electorală din 2024. În continuare, vom prezenta rezultatele sondajului în ordine alfabetică.




Dintre cei care au răspuns la chestionar, 56% au spus despre actualul deputat Bogdan Bola că „Îl cunosc/Au auzit de el”, 44% au răspuns că „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”, 51% au spus că au o „Părere proastă”, 40% „Părere nici bună, nici proastă” şi 19% că au o „Părere bună”.




Despre Horia Constantinescu, 77% dintre respondenţi au răspuns că„Îl cunosc/ Au auzit de el”, şi 23% că „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”. Totodată, 49% dintre cei chestionaţi au spus că au o „Părere proastă”, 31% au o „Părere nici bună, nici proastă”, iar 20% au o „Părere bună”.




În privinţa primarului de la Năvodari Florin Chelaru, 56% dintre constănţenii chestionaţi au răspuns că „Îl cunosc/ Au auzit de el”, 44% că „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”, 53% au spus că au o „Părere proastă”, 30% că au o „Părere nici bună, nici proastă” şi 17% că au o „Părere bună”.




Pe actualul primar al Constanţei, Vergil Chițac, „Îl cunosc/Au auzit de el” – 84%, „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el” – 16%. Referitor la percepţie,60% au o „Părere proastă”, 23% au spus că au o „Părere nici bună, nici proastă” şi 17% că au o „Părere bună”.




Şi prefectul Constanţei Silviu Coșa a trecut prin „sita” cetăţenilor. Astfel, „Îl cunosc/Au auzit de el” – 56%, „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el – 44%. Vizavi de percepţie, 56% au o „Părere proastă”, 32% o „Părere nici bună, nici proastă” şi 12% au o „Părere bună”.




Despre Ovidiu Cupșa, 51% dintre respondenţi au răspuns că „Îl cunosc/ Au auzit de el”, 49% că „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”. Totodată, 54% dintre cei chestionaţi au spus că au o „Părere proastă”, 30 % că au o „Părere nici bună, nici proastă” şi 16% că au o „Părere bună”.




Pe Gihan Eserghep „Îl cunosc/Au auzit de el” – 41%, „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”- 59%. Au o „Părere proastă” – 59%, o „Părere nici bună, nici proastă” – 36% şi o „Părere bună” – 5%.




Despre fostul primar al Constanţei, Decebal Făgădău, se poate spune că „Îl cunosc/Au auzit de el” – 78%, „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el” – 22%, au o „Părere proastă” – 61%, o „Părere nici bună, nici proastă” – 27% şi o „Părere bună” – 12%.




Pe actualul deputat Daniel Florea „Îl cunosc/Au auzit de el” – 44% şi „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”– 56%. De asemenea, dintre cei chestionaţi, 56% au răspuns că au o „Părere proastă”, 32% că au o „Părere nici bună, nici proastă” şi 12% o „Părere bună”.




Pe deputatul Stelian Ion „Îl cunosc/Au auzit de el” – 60%, „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el” – 40%, au o „Părere proastă”– 57%, o „Părere nici bună, nici proastă” – 27% şi o „Părere bună” – 16%.




Pe primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, „Îl cunosc/Au auzit de el” – 53% dintre constănţenii chestionaţi şi „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el” – 47%. De asemenea, au o „Părere proastă” – 48%, o „Părere nici bună, nici proastă” – 28% şi o „Părere bună” – 24%.




Claudiu Palaz a tot spus că nu îşi doreşte să candideze la Primăria Constanţa, însă, cum nu se ştie niciodată unde te trimite partidul, a fost inclus în sondajul comandat de „Cuget Liber“. Drept urmare, 50% dintre cei chestionaţi au spus că „Îl cunosc/Au auzit de el” şi 50% că „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el”. În plus, 58% au răspuns că au o „Părere proastă”, 29% că au o „Părere nici bună, nici proastă” şi 13% o „Părere bună”.




Pe Costin Răsăuțeanu „Îl cunosc/Au auzit de el” – 42% şi „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el” – 58%. Totodată, 57% dintre cei chestionaţi au răspuns că au o „Părere proastă”, 28% o „Părere nici bună, nici proastă” şi 15% o „Părere bună”.




Şi actualul primar de la Ovidiu, George Scupra, a fost inclus în sondajul efectuat în municipiul Constanţa. Pe el „Îl cunosc/ Au auzit de el” – 46% şi „Nu îl cunosc/Nu au auzit de el” – 54%. Totodată, 52% dintre respondenţi au răspuns că au o „Părere proastă”, 28% că au o „Părere nici bună, nici proastă” şi 20% că au o „Părere bună”.


Metodologie



Sondajul a fost realizat în luna noiembrie de ARA-Public Opinion la comanda „Cuget Liber“.
Eşantion local reprezentativ pentru populaţia adultă 18+ din municipiul Constanța. Mărimea eşantionului n=855, tipul eşantionului: probabilistic. Metoda de selecţie a respondenţilor: Random Digit Dialing (RDA) a numerelor de mobil. Culegerea datelor s-a făcut prin interviuri telefonice în sistem CATI. Toleranţa de eşantionare este ±3% la un nivel de încredere de 95%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4895 secunde