Preferințele muzicale ale românilor s-au schimbat foarte mult în ultimii 10 ani

145
Preferințele muzicale ale românilor s-au schimbat foarte mult în ultimii 10 ani - preferinte-1697382846.jpg

Articole de la același autor

Românii apreciază tot mai mult muzica autohtonă, evidențiază un sondaj recent, realizat de INSCOP Research. Conform ultimelor informații dobândite de specialiști, aproape trei sferturi dintre români preferă muzica românească, în detrimentul celei străine.

Numărul marchează o creștere de peste 10% față de cel înregistrat acum zece ani în urmă. Într-o lume în care influențele muzicii internaționale au început să domine, schimbarea de preferințe este semnificativă. Întrebați ce gen muzical le place cel mai mult, 74,8% dintre români au optat pentru muzica românească. În același timp, doar 19.3% au ales muzica străină. Comparativ, în anul 2013, aflăm că 32% dintre români alegeau muzica străină și 64,2% preferau muzica autohtonă.

„Muzica românească a câştigat în popularitate, trei pătrimi din populaţie declarând că preferă mai mult muzica românească, comparativ cu două treimi care declarau acelaşi lucru în 2013. Doar o cincime declară că preferă mai mult muzica străină, comparativ cu o treime care declarau acelaşi lucru, în urmă cu 10 ani”, transmite Remus Ştefureac, director general al INSCOP Research.

Datele sondajului de opinie au fost culese în perioada 15 – 22 septembrie, prin metoda interviurilor telefonice. Volumul eşantionului simplu, stratificat este de 1.550 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative - sex, vârstă, ocupaţie - pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4452 secunde