Micul dejun la români, prea haotic și nesănătos

190
Micul dejun la români, prea haotic și nesănătos - mic-dejun-1699807284.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii în nutriție au început să studieze foarte mult micul dejun la români și obiceiurile pe care le au la masă. Prin urmare, bănuiala lor, că mâncăm haotic și nu foarte sănătos, a fost confirmată de către studii.

De-a lungul anilor, micul dejun la români a devenit un lux, iar motivul pentru care oamenii sar peste masa de dimineață sunt legate în general de lipsa de timp, ori unii au niște obiceiuri vechi la care nu mai pot renunța. În același timp, altor persoane pur și simplu nu le este foame de dimineață. Sunt, de asemenea, și oameni care doar se tem să nu se îngrașe.

Astfel, potrivit ultimelor date, din aproape 3.500 de participanți la un sondaj de opinie, doar 50,9% au afirmat că iau micul dejun zilnic, în timp ce 30,3% au declarat că nu mănâncă deloc dimineața. Ocazional iau micul dejun doar 12,39%.

Să sari peste micul dejun este un obicei care îți poate crește de patru ori riscul de a dezvolta demență la bătrânețe, conform unui studiu amplu. Micul dejun, pe lângă faptul că trebuie consumat cu regularitate în fiecare dimineață, trebuie să fie și unul sănătos, bogat în nutrienți. Este o regulă de aur pentru sănătatea creierului. Micul dejun la români ar trebui să devină o prioritate, nu numai pentru a ne feri de eventuale boli sau afecțiuni viitoare. Este un obicei alimentar care ne face mai responsabili, mai organizați, un exemplu pentru cei din jurul nostru, mai ales pentru copiii care ajung să ne imite întocmai comportamentul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2868 secunde