Rutina potrivită de îngrijire pentru pielea ta

166
Rutina potrivită de îngrijire pentru pielea ta - ingrijire-piele-1699807250.jpeg

Articole de la același autor

Nu poți avea pielea frumoasă fără o barieră protectoare intactă. Bariera de protecție a pielii reprezintă un element foarte important pentru sănătatea și frumusețea tenului tău. De aceea, trebuie protejată pentru ca pielea să poată fi într-o stare bună.

Bariera protectoare a pielii este formată din stratul cornos, compus din 10-25 de straturi de celule, plus matricea lipidică, alcătuită din ceramide, colesterol și acizi grași. Matricea lipidică menține aceste celule împreună. O poți privi ca pe un zid de cărămidă. Celulele sunt cărămizile, iar matricea lipidică este mortarul. Conform specialiștilor, chiar dacă reușește să te protejeze în fiecare zi, această barieră de protecție a pielii este extrem de permeabilă și delicată. Astfel, trebuie să ții cont că exfolierea excesivă, contactul cu detergenți puternici, utilizarea greșită a activilor cosmetici, poluarea, stresul cronic și lipsa unui somn de calitate sunt doar câteva cauze care pot conduce la compromiterea ei.

În funcție de cauza sau de gravitatea deteriorării barierei cutanate, pot apărea unul sau mai multe dintre simptomele următoare: piele uscată, ternă, crăpată; zone sensibile sau inflamate; acnee; roșeață; mâncărime; scuame și senzație de arsură sau usturime.

Produsele cosmetice pe care le-ai folosit până acum și nu ți-au creat probleme pot începe să te deranjeze, să provoace senzații de arsură sau mâncărime. Pielea se va înroși și inflama aparent fără motiv. Toate acestea sunt semnale de alarmă pe care nu trebuie să le ignori și pot conduce la afecțiuni mai grave, greu de tratat. Aceste afecțiuni pot lăsa urme permanente pe tenul tău. De cele mai multe ori, procesul de reparare a pielii necesită o intervenție pe termen lung. Trebuie să te înarmezi cu răbdare și să fii consecventă. În primul rând, nu mai folosi niciun activ cosmetic și renunță complet la exfoliere. Medicii recomandă, totodată, să înlocuiești produsul cu care te speli pe față cu unul mai blând și rărește frecvența cu care te speli pe față. De exemplu, dimineața e suficient să te speli doar cu apă. De asemenea, simplifică rutina de îngrijire a pielii și folosește produse cosmetice fără parfum. Nu în ultimul rând, alege o cremă emolientă care conține ceramide, colesterol, fosfolipide și factori naturali de hidratare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5495 secunde