Ambulanţa lucrează la foc continuu, fără niciun ajutor! "Personalul este tot mai obosit şi nemulţumit"

2243

Articole de la același autor

Luna lui Cuptor a îmbolnăvit populaţia mai mult ca de obicei. Spitalele din judeţ sunt asaltate de pacienţi, mulţi cu insolaţii şi arsuri solare, dar şi alte afecţiuni, iar numărul de cazuri de Covid se află într-o continuă creştere. La fel ca şi medicii din unităţile sanitare din judeţ, şi ambulanţa este asaltată de solicitări, patologia fiind extrem de diversificată.



Aceasta este radiografia momentului, în judeţul Constanţa. Valul sufocant de căldură din această vară a contribuit la deteriorarea stării de sănătate a multor persoane, astfel încât medicii sunt solicitaţi atât de constănţeni, cât şi de turişti. Potrivit dr. Ionuț Cealera, medic ambulanţier, din cauza faptului că a explodat, iar, numărul de cazuri de Covid-19, a crescut şi numărul de testări la domiciliu. Din fericire, situaţia este sub control, cel puţin la acest moment, iar cazurile au manifestări uşoare. Medicul a precizat că simptomatologia prezentată de cei care au sunat la numărul de urgenţe 112 este asemănătoare unei gripe, cu dureri în gât, cu stări de rău de scurtă durată.

Aşa cum se întâmplă în fiecare sezon estival, şi în 2022 s-au înregistrat numeroase cazuri de persoane care au leşinat, ca urmare a temperaturilor ridicate. De asemenea, au existat numeroase accidente prin submersie, pe plajă, cu pacienţi decedaţi. „Avem multe enterocolite, dar suntem chemaţi pentru toate afecţiunile. Ceea ce este neobişnuit pentru această perioadă este că a reapărut Covidul, motiv pentru care sfătuim constănţenii să evite aglomeraţiile şi, bineînţeles, să înceapă să poarte masca de protecţie, mai ales atunci când merg în magazine ori se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Totodată, populaţia trebuie să ţină cont de măsurile de igienă riguroase şi să folosească permanent soluţiile dezinfectante. Este o certitudine că acest Covid a luat amploare şi, la un număr mare de cazuri, vor apărea şi persoane care vor ajunge la spital cu simptomatologie gravă. Vor fi afectate, în general, persoanele vârstnice sau care au probleme grave de sănătate”, a declarat dr. Cealera, pentru „Cuget Liber”.


Din cauza multitudinii de solicitări cu care se confruntă, personalul medical este tot mai obosit. Din păcate, ne-au precizat surse din cadrul ambulanţei, dacă în anii trecuţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean beneficia de ajutorul echipajelor colegilor din ţară, de data aceasta au fost lăsaţi să se descurce singuri. „Vara aceasta nu avem niciun fel de ajutor, de la alte servicii de ambulanţă din ţară. Din cauza volumului de muncă, personalul este tot mai obosit şi nemulţumit, mai ales că îşi desfăşoară activitatea pe o vreme extrem de călduroasă”, au precizat cadrele medicale.

O altă problemă a ambulanţierilor se referă la faptul că, de multe ori, oamenii au tendinţa de a nu acorda prioritate ambulanţei, nici atunci când aceasta circulă cu girofarurile aprinse. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.601 secunde