Ambulatoriul TBC, reabilitat din fonduri europene

380
Consiliul Județean Constanța (CJC) a încheiat, la începutul lunii august, contractele pentru derularea a patru proiecte, cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional (POR) 2007 - 2013.
Unul dintre proiecte vizează reabilitarea și dotarea ambulatoriului de specialitate TBC, din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. "Ambulatoriul TBC nu a fost reabilitat niciodată. Prin acest proiect va fi reabilitată clădirea, vor fi realizate circuite funcționale, pentru ca bolnavii cu tuberculoză să circule separat de pacienții cu alte afecțiuni pulmonare și va fi achiziționat echipament medical de specialitate", ne-a spus Erdin Borgazi, managerul Spitalului Clinic de Pneumofti-ziologie. Valoarea investițiilor se ridică la peste 12 milioane de lei, din care CJC va contribui cu 453.000 de lei.
Un al doilea proiect vizează extinderea Centrului Școlar de Educație Incluzivă "Albatros", unde în prezent învață 145 de copii cu dizabilități ușoare și medii. Valoarea proiectului este de 6,1 milioane de lei - dintre care 287.000, contribuția CJC -, bani din care va fi mărită capacitatea centrului, vor fi realizate o sală de sport, un cabinet de fizioterapie și alte săli pentru stimularea și dezvoltarea copiilor.
De asemenea, tot prin finanțare europeană, va fi extinsă și capacitatea Școlii Speciale nr. 2 și vor fi înființate spații terapeutice, cameră de stimulare senzo-rială, ludotecă, sală de calculatoare. Costurile proiectului se ridică la peste un milion de lei, contribuția beneficiarului fiind de 55.000 lei. Proiectul cu valoarea cea mai mare, de peste 50 milioane de lei, din care contribuția CJC este de 1,8 milioane de lei, vizează reabilitarea a 16 kilometri din drumul județean DJ 228 Nazarcea - Ovidiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 27 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 26 August 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.9825 secunde