Datorii istorice de un milion de lei, descoperite peste noapte la Spitalul Cernavodă

2053
Datorii istorice de un milion de lei, descoperite peste noapte la Spitalul Cernavodă - 6eaeb92aa84721ed6e66f4c77ccfa308.jpg
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța a fost înștiințată, în cursul acestei săptămâni, de conducerea Spitalului Orășenesc Cernavodă, de descoperirea unor datorii de aproape un milion de lei, rămase neachitate de dinainte de 2007. Dr. Liviu Mocanu, președintele CJAS Constanța, a declarat că raportarea îl surprinde, căci niciun document primit din 2007 și până în prezent nu menționează aceste debite. "La Spitalul Orășenesc Cernavodă, situația este ciudată. Ne-au raportat datorii vechi, din perioada 2004 - 2007, pe care nu
le-au înregistrat în 2007, când Ministerul Sănătății a cerut situația datoriilor unităților sanitare și puteau să le șteargă. Atunci ne-au raportat că aveau datorii de aproximativ 100.000 de lei. De atunci, în nicio raportare către CJAS Constanța de până acum nu se menționează datoriile respective", a afirmat dr. Liviu Mocanu.
Noua situație financiară a fost prezentată de dr. Andrei Andrei, managerul spitalului din Cernavodă, care susține că a descoperit după ce a fost instalat în funcție, la jumătate lunii iunie. Medicul ne-a spus că unitatea datorează sume uriașe de bani către furnizorii de medicamente, de materiale sanitare, dar și la utilități, iar cât privește motivul pentru care fosta conducere a spitalului, în speță dr. Cristian Nicoară, nu le-a transmis CJAS-ului, nu a dorit să se pronunțe. "Sunt datorii și din perioada 2007 - 2009, dar și de dinainte de 2007. Nu știu de ce nu erau cunoscute, e posibil să nu le fi raportat dr. Nicoară", ne-a spus managerul unității sanitare din Cernavodă. El a ținut să menționeze însă că, în momentul în care a preluat dr. Cristian Nicoară conducerea spitalului, datoriile nu cumulau nici un milion de lei.

Nicoară spune că e o nouă încercare de denigrare
Președintele CJAS Constanța a subliniat că, fiind vorba de datorii istorice, acestea nu vor fi achitate de instituția pe care o conduce. "Noi nu ne ocupăm de arierate. Eu nu știu ce să mai cred, căci am primit documente cu semnăturile managerului și directorului economic, care arătau că restanțele erau de 100.000 de lei, iar acum ni se spune că sunt mai mari. Singura soluție este o auditare a Spitalului Orășenesc Cernavodă de către Direcția de Sănătate Publică, pentru a se stabili care este situația financiară", a subliniat reprezentantul CJAS.
Pe de altă parte, dr. Cristian Nicoară consideră că nu este vorba decât de o nouă încercare a actualei conduceri de a-l denigra - având în vedere că în momentul în care a fost schimbat din funcție a fost acuzat de furtul unui la-paroscop, aspect pentru care este cercetat penal în prezent. Medicul a subliniat că, în momentul în care a părăsit postul de conducere, nu exista nicio datorie istorică. "În fiecare lună, situația financiară se raportează la Direcția de Sănătate Publică și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Nu exista nicio datorie de dinainte de 2007. Am avut controale de la Mi-nisterul Sănătății, de la Direcția de Sănătate Publică și nu au găsit nimic în neregulă", a arătat dr. Nicoară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3962 secunde