Anchete serioase înainte de angajarea asistenților personali

319
Anchete serioase înainte de angajarea asistenților personali - asistentipersonali-1569871068.jpg

Articole de la același autor

Schimbările introduse în legislație cu privire la plata asistenților personali a persoanelor cu dizabilități, prin care responsabilitatea asigurării salariilor acestor îngrijitori este trecută la autoritățile locale, a dat naștere la zvonuri cum că s-ar încerca reducerea numărului acestor asistenți personali. În urmă cu câteva luni, asistenții personali erau speriați că se încearcă reducerea numărului lor prin controale drastice și concedieri. În ultima perioadă, alte persoane susțin că au fost informate că "nu mai sunt angajați asistenți personali" la nivelul municipiului Constanța. 


"Fiul meu are o dizabilitate și am fost la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, pentru depunerea documentației și realizarea anchetei sociale. Mi s-a spus că nu se mai fac angajări de asistenți personali și că se poate doar să primesc indemnizație de handicap", ne-a sesizat un tătic din Constanța. 


Emil Mereuță, directorul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, a subliniat pentru "Cuget Liber" că nu au fost stopate angajările de asistenți personali. E drept, însă, că înainte de angajare se fac anchete serioase. "Chiar săptămâna trecută am făcut două angajări de asistenți personali, nu au fost stopate. În schimb, nu se mai fac angajări atât de ușor, se face o anchetă. În ceea ce privește criteriile de care se ține cont în momentul angajării, în primul rând este certificatul de încadrare în gradul de handicap trebuie să stipuleze clar necesitatea asistenților personali. Între acești asistenți personali și direcție se încheie un contract de muncă, iar aceștia trebuie să își presteze serviciul pentru care sunt angajați", a afirmat Emil Mereuță. 
Asistentul personal este persoana angajată, prin contract individual de muncă, pentru a se ocupa de persoana cu handicap ce nu se descurcă singură. De la 1 ianuarie 2019, salariul acestor asistenți a fost majorat la un brut de 2.080 lei, ceea ce înseamnă un venit net de 1.263 de lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2888 secunde