Angajații KMG International, acțiune de voluntariat în județul Constanța: 2.200 de copaci plantați în Corbu

617

Articole de la același autor

Peste 150 de angajați ai Rompetrol au lăsat, pentru o zi, sarcinile de serviciu și au pus mâna pe lopeți și cazmale pentru a veni în ajutorul naturii. Ei au participat la o amplă acțiune de plantare de copaci în două localități din județul Constanța.

Încă de la primele ore ale dimineții, două autocare cu angajați ai Rompetrol Rafinare, plus multe alte autoturisme, au ajuns în satul Vadu (comuna Corbu). Cartierul general a fost în zona cunoscută printre localnici ca fiind "la iazuri", pe malul a două lacuri de decantare, proprietatea Rompetrol. Angajații companiei au venit înarmați cu sape, cazmale și multă poftă de muncă. Cei 150 de angajați ai KMG International, din sediul din București, dar și de pe platforma Petromidia, au derulat astfel o acțiune de plantare a 2.200 de copaci din speciile salcie și sălcioară.

"Este responsabilitatea companiei și a angajaților de a proteja mediul și de a transmite către generațiile viitoare o cultură a protecției mediului, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială. Acordăm o atenție deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în apro-prierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării și a ecosistemului aferent canalului Midia, precum și a localităților Năvodari, Corbu și Constanța. Scopul nostru este de a ne desfășura activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde și de a ne aduce în mod constant contribuția la conservarea mediului și dezvoltarea comunităților locale prin acțiuni responsabile", a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafinare.

La activitatea de voluntariat au participat atât angajați, cât și membri din comunitate, autorități locale, jurnaliști. Speciile de pom plantate au fost recomandate de autoritățile de mediu, în funcție de caracteristicile solului și clima Dobrogei.

"Am avut, în acțiunea noastră, de plantat peste 2.500 de pomișori, salcie, în această zonă de iaz, unde este de fapt o treaptă biologică înainte de revărsarea apelor în Marea Neagră. Apoi, am plantat în altă zonă, în comuna Corbu, peste 2.000 de sălcioare. Este o acțiune cu tradiție în Rompetrol, sunt colegi care participă cu mult voluntariat, speranță și voie bună și încercăm ca prin tot ce facem să ne desfășurăm activitatea în conformitate cu cele mai înalte standarde pe partea de mediu și, practic, să ne aducem constant contribuția la conser-varea mediului și dezvoltarea comuni-tăților locale unde ne desfășurăm activitatea", ne-a declarat Felicia Andrei, QHSE Group Manager în cadrul Rompetrol Rafinare.

v v v

Plantarea de copaci este doar una dintre inițiativele dezvoltate de KMG International în Constanța, fiind integrată într-o colaborare de lungă durată dintre Grup și comunitățile locale. Printre proiectele realizate amintim: înființarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, reabilitarea și dotarea cabinetului stomatologic care deservește unitățile școlare din orașul Năvodari, realizarea unui sistem de iluminat în cadrul Școlii Grigore Moisil Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, dar și multiple acțiuni de ecologizare a unor zone degradate.

În cei peste 35 de ani de existență, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare, principalul activ al KMG International, operează rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, fiind și unicul producător de polimeri din țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3362 secunde