Angajații Sanatoriul Techirghiol cer sprijinul Ministerului Sănătății

772
3
Angajații Sanatoriul Techirghiol cer sprijinul Ministerului Sănătății - tensiunilatechirghiol-1418314551.jpg

Articole de la același autor

Angajații Sanatoriului Balnear Techirghiol au renunțat momentan la proteste, dar nemulțumirile lor nu s-au stins. Având în vedere contractul de muncă în vigoare, o grevă ar fi ilegală, așa că au demarat procedurile pentru o rezolvare a conflictului pe cale amiabilă. 


În cursul zilei de ieri, o parte din salariații unității s-au întâlnit cu președintele filialei Constanța a Sindicatului "Sanitas", Nicolae Manea, căruia i-au prezentat situația conflictuală. Aceștia au spus că sunt în continuare nemulțumiți de relația cu managerul Alexandru Georgescu și că se tem de represalii după acțiunile spontane organizate la începutul săptămânii. "Este într-o stare de agitație foarte mare în rândul multor salariați, însă, am lămurit aspectele acțiunilor sindicale conform legislației. Astfel, nu se poate face grevă și deschide conflict, deoarece acolo există un contract colectiv de muncă aplicabil. Orice acțiune o fac pe cont propriu și nu va ține de sindicat. În același timp, oamenii se tem de represalii, tocmai de aceea le-am explicat cadrul legal", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele "Sanitas".


La finalul discuțiilor, au fost stabilite șase probleme care stau la baza conflictului. Acestea vor fi transmise mai departe, către managerul sanatoriului, Federației "Sanitas" și Ministerului Sănătății. "Cerem sprijinul Ministerului Sănătății pentru ca activitatea unității să revină la parametrii normali. Am consemnat că una dintre nemulțumiri este limbajul nedeontologic al managerului vizavi de anumiți salariați, lipsa mare de comunicare între manager și salariați, nerespectarea fișei postului, la cererea managerului și faptul că nu au fost pontate anumite ore suplimentare", a mai spus Nicolae Manea.


Comentează știrea

un spectator
12 decembrie 2014
e jale mare

L-am văzut joi seara pe domnul Georgescu la LITORAL TV și am înțeles de ce nu îl mai vor oamenii din Sanatoriu. E sărăcuț de tot cu mintea și cu capul . Nu poate conduce un colectiv așa mare și bun profesional cum este cel de la Techirghiol. Oamenii buni nu pot lucra cu un șef slab care îi poate băga în necazuri. Am înțeles de exemplu că vrea să facă o cantină pentru nutriționiști cu o facultate de la Galați. Adică cei care vin la sanatoriu să își vindece oasele ar fi interesați dacă cineva le schimbă morcovii cu fasole sau varză. Pentru un sanatoriu așa renumit pare o glumă nesărată.

Mihai
12 decembrie 2014
Draga "spectatorule" dezinteresat, poate-ti recunosti numele mai jos

Am urmarit si eu. S-a vazut clar din telefoanele dvs. in direct cum sunt unii din oamenii care lucreaza la sanatoriu, mai exact acestia revoltati. Stan Mihaela – Sef Cantina are toata gestiunea din cantina, vinde materiale de curatenie si produse alimentare in Eforie la pensiunea fostului sofer al sanatoriului Gabi. Buda Daniel – Sef Depozit neoficial, cumnatul fostului manager Rusu Vasilica, pe langa hotiile facute cu asistenta de diete Lenuta Cojanu, a facut disparuta o mare parte din casarea institutiei. Geampalia Chivuta alias Vuta, se ocupa cu gramajul portiilor date pacientilor pe langa manevrele facute cu sefa cantinei ea este maestra in a diminua portiile pacientilor. Margineanu Claudia, ospatar si intermediar in tranzactiile facute cu produse de curatenie intre sefa cantinei si Terasa Carmen din Eforie. Mitrica Tanta si sotul – acum o luna de zile au fost surprinsi si sanctionati (nu au fost dati afara) furand din cantina sanatoriului. Bobocel Tina – sotia soferului institutiei angajata in cantina, se ocupau cu transportul alimentelor furate cu masina institutiei si personala. Cadar Tuncei – Lider sindicat personal administrativ si angajat ca si fochist la centrala termica, vinde combustibil de la centrala. Dragomir Laurentiu – fochist, are acasa centrala termica pe combustibil folosit de la sanatoriu. Morea Catalin -fochist, sustrage combustibil pentru a-i da pe jocuri de noroc. Toti acesti 3 fochisti lucreaza la sanatoriul de copii si diminueaza caldura copiilor care si asa sunt cum sunt. Namolarii – care vand namolul extras. Zisu Lacramioara – Sefa Pav. A si B, sustrage prin diferite subordonate materiale de curatenie si "are o relatie foarte buna cu cei care spala rufele murdare in unitate". Gabriela Stanca- gestionar in baza de tratament, este verisoara Directorului Medical, dr. Ionescu Elena. Toti cei numiti mai sus au fost coordonati direct sau indirect (prin SMS) de catre doamna Oprea Carmen dir. de ingrijiri medicale care nu a reusit sa-i intre in gratie lui Georgescu asa cum i-a INTRAT fostului manager Rusu Vasilica, fost director demis pentru management defectuos. In spiritul mahaligismelor create: "Nu vei ajunge la destinatie daca te opresti si arunci cu pietre in fecare caine care latra". Winston Churchill.

Corb
13 decembrie 2014
La corb

Nu-si scoate ochii. Pai aia de la minister l-au pus nicusor banicioiu l-a pus pe asta. iar seful corpului de control al lui banicioiu este dina costantin seful dsp constanta. Trebuie sa fie foarte hotarati si sa ii spulbere oe astia ca mafia e foarte puternica

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2873 secunde