Angajații și foștii angajați vor avea acces la REVISAL

374
Angajații și foștii angajați vor avea acces la REVISAL - salariu-1653053185.jpg
Angajaţii sau foștii angajați din România vor avea acces, online şi neîngrădit, la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor - REVISAL. Proiectul de lege care reglementează procedura a fost promulgat vineri de către președintele Klaus Iohannis, potrivit Realitatea.net


Actul normativ modifică şi completează articolul 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, în sensul creării cadrului legal pentru ca salariaţi şi foştii salariaţi să poată accesa online registrul de evidenţă a salariaţilor cu privire la datele proprii, scrie Agerpres.

Potrivit actului normativ, „Registrul general de evidenţă a salariaţilor se completează şi se transmite inspectoratului teritorial de muncă în ordinea angajării şi cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data angajării, funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, nivelul şi specialitatea studiilor absolvite, tipul contractului individual de muncă, salariul, sporurile şi cuantumul acestora, perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă”.


„Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”, prevede legea.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2714 secunde