ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, la Constanța

214
ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, la Constanța - galeriiromanecetatebulevardulmar-1431362942.jpg

Articole de la același autor

Până la sfârșitul lunii mai, vremea se anunță ușor instabilă, dar predominant frumoasă și caldă. Valorile termice se vor încadra în normele climatologice pentru această perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru perioada 11 – 24 mai, pentru toate regiunile din țară: Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

În Dobrogea, pe fondul unor mici variații a temperaturii aerului de la o zi la alta, întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme apropiată de normalul termic pentru a doua jumătate a lunii mai. Astfel, în prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime de 20 - 22 de grade și minime de 11 - 12 grade. La începutul săptămânii viitoare este probabilă o răcire, astfel că media pe întreaga regiune a temperaturilor maxime și minime va coborî cu 3...4 grade, iar ulterior se va produce o încălzire treptată a vremii, încât temperaturile vor reveni la normal.

În condițiile vremii predominant frumoase, probabilitatea de apariție a fenomenelor asociate instabilității atmosferice va fi redusă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6805 secunde