ANPC: 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale

152
ANPC: 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale - masca2-1593590078.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat în luna mai aproape 800 de firme care comercializează măști și mănuși de protecție pentru verificarea bunurilor comercializate în contextul epidemiei, scrie Profit.ro.


ANPC nu a făcut, încă, publice rezultatele controalelor, însă datele obținute de Profit.ro prezintă o situație extrem de gravă. În timp ce masca de protecție a devenit obligatorie în multe situații, iar autoritățile atrag tot mai des populației atenția să respecte regulile pentru a încetini extinderea tot mai accelerată a virusului, 90% dintre măștile verificate de ANPC prezintă abateri de la prevederile legale în vigoare.


Procentajul de măști neconforme este uriaș și vine în contextul scandalurilor din ultima perioadă referitoare la calitatea materialelor sanitare, inclusiv a măștilor de protecție.


Autoritățile au pus în ultimele luni o presiune uriașă pe populație pentru respectarea unor reguli stricte în perioada stării de urgență și în perioada stării de alertă, cu efecte grave, inclusiv economice. În prezent, purtarea măștii de protecție, corect, a devenit principala solicitrare a autorităților. Populația este îndemnată pe toate căile posibile să poarte mască pentru a limita răspândirea coronavirusului. În contextul în care 90% dintre măștile care pot fi cumpărate de populație "prezintă abateri de la prevederile legale în vigoare", apare întrebarea ce au păzit autoritățile în lunile în care românii erau închiși în case.


Sursa: profit.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3696 secunde