ANSVSA: NU CONSUMAȚI LACTATE BRĂDET

541
ANSVSA: NU CONSUMAȚI LACTATE BRĂDET - reteauadestirilactatebradet-1458302878.jpg

Articole recomandate

Peste 20 de tone de produse lactate de la Brădet au fost retrase de pe piața din România, iar conducererea Autorității Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să arunce produsele de la firma argeșeană dacă le au acasă.


Conducerea ANSVSA a anunțat, azi, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeșeană "Brădet" au fost retrase de pe piață. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) și Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate românești.

"Au fost retrase de pe piață toate produsele fabricate în luna februarie. Există posibilitatea ca produse să mai fie în casele oamenilor. Le recomandăm să nu le consume", a declarat Andrei Butaru, directorul ANSVSA.

Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existență a bacteriei Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florența. Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranța alimentară (RASFF), atrage atenția asupra riscului existenței bacteriei "Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România".

Comisia Europeană avertizează că există risc "grav" de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în rețeaua de distribuire.

În Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a fost înregistrată o notificare transmisă de autoritățile italiene în data de 16 martie 2016 cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) producătoare de toxina Shiga a brânzei de oaie din România, scrie Agerpres.

"Cazul (îmbolnăvirii copilului de origine română din Italia - n.red.) a dus la o intervenție a Ministerului Sănătații pentru a reevalua eficiența sistemului de alertă în toate statele Uniunii Europene", a anunțat Asociația Unităților Sanitare din regiunea Toscana, scrie News.ro.

Contaminarea brânzei cu Escherichia coli este un accident și trebuie să avem încredere în produsele românești, consideră ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a precizat, însă, că nu deține mai multe informații decât cele apărute în presă cu privire la notificarea transmisă de autoritățile italiene privind brânza de oaie din România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4131 secunde