Apel către constănțeni. Este mare nevoie de sânge!

836
Apel către constănțeni. Este mare nevoie de sânge! - apelsange1-1571945501.jpg

Articole de la același autor

Vreți să donați sânge și nu aveți timp să ajungeți la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța în cursul săptămânii? Sâmbătă, 26 octombrie, centrul este deschis tocmai pentru persoanele foarte ocupate, care, totuși, vor să își ajute semenii. Acțiunea de donare are loc între orele 9.00 și 13.00. 


Decizia ca centrul să funcționeze și într-o zi de week-end a fost luată deoarece solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ, dar și din București sunt în creștere, în timp ce numărul donatorilor se menține la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. 


"Pacienții cu boli grave, copiii și adulții au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor nu li se poate asigura acest tratament. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși, dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Menționăm că, în același interval, se va desfășura și acțiunea  de informare și recrutare de donatori de celule stem", a declarat șeful CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă. 


XXX 
În ajutorul bieților bolnavi pot veni și credincioșii. Astfel, ei pot dona sânge, duminică, 27 octombrie, între orele 8.30-13.30, la Biserica "Sfântul Vasile cel Mare", din strada Ion Neculce nr. 2 A. Tot pentru a crește numărul de donatori, marți, 29 octombrie, între orele 8.30 și 13.30, pot dona sânge și locuitorii din comuna Limanu. Campania de donare este organizată la sediul Școlii Gimnaziale nr. 1. 


Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care au greutatea de peste 50 kilograme, dar care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție cu HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. 
Cu trei zile înainte de donare, este recomandat să nu se consume băuturi alcoolice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.939 secunde