Arhiepiscopia Tomisului încurajează donările de sânge

199

Articole de la același autor

40 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au răspuns, ieri, la chemarea de a dona sânge, în cadrul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța. Acțiunea face parte dintr-un șir de donații desfășurate regulat în Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul protocolului de colaborare încheiat anul trecut cu CRTS Constanța. 


"Parteneriatul încheiat cu Arhiepiscopia Tomisului a reprezentat realizarea unui obiectiv dorit din 2001, respectiv colaborarea cu Biserica în activitatea complexă de promovare a donării de sânge, de transmitere a mesajului către oameni privind necesitatea de a dona sânge pentru a-i ajuta pe pacienți. A fost o bucurie pentru că am reușit. Anul trecut am avut alături de noi atât reprezentanți ai Arhiepiscopiei, cât și ai autorităților locale, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de sânge și am organizat, cu parohiile din județ, acțiuni de donare de sânge", subliniază dr. Alina-Mirella Dobrotă, director CRTS. 
Preoții au fost însoțiți de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a declarat: "Sângele are în el viața. Fără sânge, organismul uman nu trăiește. De aceea avem nevoie ca unii pe alții să ne ajutăm în momente critice. Iată, preoții din Arhiepiscopia Tomisului, care au avizul medicului, vin să doneze sânge, pentru că a dona sânge înseamnă a dărui din ceea ce ai de la Dumnezeu celui ce are nevoie. Sunt mulți copii care au nevoie de sânge, mai ales copii care suferă de cancer, și au nevoie de sângele nostru. În această solidaritate creștină, noi facem un act firesc, pentru a avea și alții viață. Vreau să mulțumesc tuturor preoților care au înțeles mesajul acesta și, la rândul lor, duc mai departe și mesajul și exemplul lor, înaintea credincioșilor, astfel încât să avem cât mai mulți donatori de sânge". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7866 secunde