Asistență medicală permanentă la Centrul Multifuncțional Băneasa

862
Asistență medicală permanentă la Centrul Multifuncțional Băneasa - timthumb-1354799853.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Constanța a inaugurat astăzi, la Băneasa, centrul multifuncțional. Unitatea aparține de Spitalul Județean și va asigura servicii medicale pentru locuitorii din zona rurală respectivă.
Centrul este funcțional încă de la finele lunii noiembrie și este deservit de cinci medici, specialiști în medicină de familie și cinci asistente medicale. Programul centrului este de 24 de ore din 24, un medic și o asistentă fiind în permanență prezenți pentru a acorda asistență medicală.


Pentru desfășurarea în bune condiții a actului medical, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a aprobat achiziționarea de medicamente și materiale sanitare, specifice activității medicale din Centrul Multifuncțional Băneasa, pentru o perioadă de trei luni, ținând cont de faptul că în perioada sezonului rece aprovizionarea s-ar putea face cu dificultate.


De asemenea, au fost amenajate trei saloane, unul pentru copii, unul pentru adulți bărbați și unul pentru adulți femei, s-au verificat sobele și coșurile de fum, s-a făcut aprovizionarea cu lemne pentru iarnă, întrucât Centrul Multifuncțional Băneasa este integral încălzit cu combustibil solid, s-a verificat instalația electrică și s-a înlocuit tabloul de siguranțe.


Centrul este dotat cu aparat pentru EKG, truse de mică chirurgie, atele, defibrilator, gulere cervicale, perfuzoare, etc.
Salarizarea medicilor se face, deocamdată, prin contract prestări servicii, pe CMI, urmând ca începând cu data de 1 ianuarie 2013, să funcționeze structura Punct de lucru al UPU SCJU Constanța, salarizarea fiind asigurată de Ministerul Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4135 secunde