Asociațiile de proprietari se reclamă unele pe altele pentru munca la negru

665
Asociațiile de proprietari se reclamă unele pe altele pentru munca la negru - reclamatiiasociatii1-1489424893.jpg
Tot mai mulți constănțeni au reclamat în ultima vreme la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) că femeile de serviciu și administratorii asociațiilor de proprietari lucrează fără forme legale de angajare. 


Dacă nu se reclamă unii pe alții, aceste aspecte sunt aduse la cunoștința inspectorilor de muncă de diverși locatari. Tocmai de aceea, ultimele controale ale reprezentanților ITM s-au lăsat cu sancționarea contravențională a șapte asociații, care au plătit 70.000 de lei, pentru că au fost prinse pe picior greșit, acestea având șapte persoane angajate la negru. Apoi, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ITM, Florina Vișan, administratorii nu trebuie să uite niciodată să transmită în Revisal contractele de muncă ale celor pe care îi angajează, legea spunând că nimeni nu face excepție de la regulă. 


"Asociațiile de proprietari au obligația să încheie contracte individuale de muncă tuturor persoanelor care desfășoară acțivități remunerate atât pentru administrator, cât și pentru îngrijitor. La rândul său, comitetul executiv al asociației de proprietari are următoarele atribuții: pentru utilizarea scopului și a activităților asociației de proprietari, angajează și demite personalul necesar, încheie și reziliează contracte cu persoane fizice/juridice. Angajarea personalului necesar asociației de proprietari se face de către comitetul executiv, reprezentat de președinte, în conformitate cu prevederile legislației specifice în vigoare", a precizat reprezentantul ITM.


De asemenea, trebuie precizat că, în conformitate cu prevederile legale, primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în prealabil a  contractului de muncă se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între10.000 și 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată prestând activitate fără forme legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde