Astăzi este Ziua Internațională a Mării Negre

2551
Astăzi este Ziua Internațională a Mării Negre - mare-1383193389.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este Ziua Internațională a Mării Negre. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a demarat încă de ieri manifestările dedicate aniversării. Astfel, în holul instituției, a fost amenajată o expoziție de foto-grafie cu tema "Perspective marine", deschisă publicului larg. Expozanții sunt elevi ai Colegiului Tehnologic "Vasile Pârvan" din Constanța, dar și reprezentanți ai ABADL.

De asemenea, ieri a fost orga-nizată o sesiune de prezentări cu și despre Marea Neagră. Au fost realizate discursuri și expuneri din partea reprezentanților ABADL, ai organizației nonguvernamentale "Oceanic Club și ai Grupului de Dezvoltare Durabilă, dar și a elevilor Colegiului Tehnologic "Vasile Pârvan", coordonați de Liliana Muscină, directoarea aceste instituții de învățământ.

Au fost prezentate și documente despre eroziunea costieră, despre maricultură și acvacultură, despre istoria și însemnătatea Mării Negre dar și despre fenomene inexplicabile la mare.

Elevii au mai vizitat laboratorul ABADL, unde au discutat cu specialiștii instituției.

"Data de 31 octombrie a fost desemnată «Ziua Internațională a Mării Negre» în anul 1996, când toate cele șase țări riverane - Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina - au semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Reabilitarea și Protecția Mării Negre împotriva Poluării. Astfel, în fiecare an, în 31 octombrie este serbată cea mai izolată mare a lumii - Marea Neagră. Marea Neagră este aproape în totalitate separată de restul oceanelor lumii, atinge adâncimi de până la 2.212 metri și are un bazin hidrografic de 420.000 de km2, suprafață ce corespunde unei treimi din zona continentală a Europei", a explicat purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3555 secunde