Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Iată ce le transmite ministrul Muncii

146
Astăzi este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Iată ce le transmite ministrul Muncii - 06pensionari13213984441379502888-1380618808.jpg

Articole de la același autor

Începând din 1991, data de 1 octombrie este marcată, la nivel mondial, ca Ziua Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, își exprimă respectul, admirația și recunoștința față de persoanele în vârstă. 




"Avem datoria ca societate să redefinim solidaritatea între generații, care acțiune socială menită să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții. Este obligația noastră, a tuturor, să găsim soluțiile concrete pentru creșterea calității vieții persoanelor vârstnice, prin implicarea lor socială și culturală în viața cetății. Persoanele vârstnice au nevoie de condiții favorabile îmbătrânirii active și a unui mod de viață autonom, prin pensii decente, sau prin menținerea lucrătorilor vârstnici pe piața muncii, atunci când aceștia pot și o doresc, precum și prin asigurarea unor servicii adecvate nevoilor lor, de locuri în care să se poată întâlni pentru a petrece timpul liber, de facilități pentru asistență și recuperare medicală, de terapii ocupaționale și, extrem de important în cazul celor singuri, de socializare într-un climat familial. Suntem conștienți cât de important este pentru persoanele de vârsta a treia să simtă că sunt necesare pentru familie și pentru cei din jur, de aceea crearea și dezvoltarea serviciilor adecvate nevoilor acestora trebuie să reprezinte o prioritate pentru autorități. Adresez tuturor pensionarilor, vârstnicilor, calde urări de sănătate, viață lungă și liniștită alături de cei dragi!", transmite Mariana Câmpeanu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4458 secunde